Lež má krátké nohy

Sophie2
Minulost nejde jen tak zahodit. A schovat tajemství už vůbec ne. Vždycky se najde někdo, kdo vám vaše štěstí nebude přát a s radostí vám ho zničí. O tom se přesvědčí i hlavní hrdinka tohoto románu.


Sophie Kinsella, vlastním jménem Madeleine Wickhamová, je britskou autorkou, jež se proslavila sérií románů o bláznivé finanční žurnalistce Becky Bloomwoodové, která nade vše miluje nakupování, ale nezvládá své vlastní finance. Autorka ale napsala i další neméně úspěšné romány, např. Bohyně v domácnosti či V rytmu charlestonu.

Její nejnovější dílo se jmenuje Dokonalá nevěsta. Vyšlo v nakladatelství BB/art na konci letošního ledna.Hlavní hrdinkou je Milly Havillová, mladá, úspěšná, zamilovaná a spokojená dívka, která si má zanedlouho brát svého dokonalého přítele Simona. Simon je synem velice bohatého a vlivného Harryho Pinnacla. Proto všichni Milly tohoto muže závidí a považují ho za perfektní partii.

Vše vypadá naprosto dokonale. Ale jejich vztah není takový, jak by se mohlo na první pohled zdát. Budoucí paní Pinnaclová má svého kostlivce ve skříni a chce ho před svým mužem mermomocí ututlat. Udělala totiž v minulosti něco, co by se čestnému a pravdomluvnému Simonovi asi moc nelíbilo. Jenže osud udělá Milly velkou čáru přes rozpočet. Své tajemství totiž chránila tak dobře, že na něj zapomněla i ona sama. Jak už to bývá, pravda se ukáže v tu nejnevhodnější chvíli. V tomto případě je to čtyři dny před chystanou svatbou. A tak musí Milly začít bojovat o svůj vysněný budoucí život. Její vykonstruovaný svět se sice rozpadne jako domeček z karet, ale ona se nechce vzdát a tak se snaží, co jí síly stačí.

Jak to nakonec dopadne se svatbou? A co na její tajemství bude říkat budoucí manžel a její současná rodina? A podaří se jí více získat nebo ztratit? To i mnoho dalšího se dozvíte v této povedené knize. A máte se opravdu na co těšit.

S radostí tuto knihu doporučuji všem čtenářkám, které čtou romány pro ženy. Ty z vás, které autorku znají, mi jistě dají za pravdu, když prohlásím autorku za královnu tohoto žánru. A ty, které ji teprve poznávají, si ji určitě brzy oblíbí.

Její díla mají šmrnc. Čtou se jedním dechem a člověk na ně jen tak nezapomene. Čiší z nich radost, láska, porozumění, ale i zrada, závist a nenávist. Takže vše, co k běžnému životu patří. Postavy jsou vždy dokonale zkonstruované a každá z nich má v příběhu svou úlohu, i když třeba jen epizodní. Vyprávění je plné nečekaných zvratů a tajemství, která se derou napovrch. To vše je zabaleno v dokonalém zábavném příběhu o nejkrásnějším tématu na světě – lásce.

V těchto krutých mrazech vás kniha zahřeje u srdce a vykouzlí úsměv na rtech. Chvíli budete s hrdinkou sympatizovat, chvíli ji pak budete proklínat za její hloupost, ale určitě si vás omotá kolem prstu. Autorka má totiž dar, díky kterému ví, co její čtenářky chtějí a co se jim líbí. Umí vytvořit dokonalý fiktivní svět, do kterého se člověk ponoří opravdu naplno a dostane se z něj až na konci příběhu. A tomu se říká umění. Vše působí reálně a opravdově. Autorka by se klidně mohla inspirovat skutečnými příběhy. A to je další důvod, proč je tato žena tak oblíbená u svých čtenářek.

Ukázka z knihy

Simon najednou zaklonil hlavu a rozesmál se.
„To není legrace,“ dopálila se Milly.
„Ale je!“, zalykal se Simon smíchy. „Je to velká legrace!“
„To teda není,“ bránila se Milly. „Celou dobu jsem si to vyčítala. Ty mi nerozumíš? Předstírala jsem vyzrálost a inteligenci. A tím jsem Tě podváděla. Jenomže já nejsem inteligentní. Prostě nejsem!“
(str.256)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalá nevěsta

Kinsella, Sophie

BB/art, 2012

Napsat komentář