Děti budou mít svátek – potěšte je veselou knížkou!

deti-si-ctou
Den dětí tu bude co nevidět a určitě přemýšlíte, čím jim udělat radost. Jedlé dárky potěší jen v danou chvíli, chcete-li dát něco trvanlivějšího, určitě nevynechejte knihu. Třeba veselou, plnou bláznivých nápadů, zvířátek či inspirace pro malé kuchtíky. Právě takové  najdete v našich dnešních tipech!

Děti mají rády napínavé příběhy se šťastným koncem. Ve stejnojmenné edici (Příběhy se šťastným koncem) nakladatelství Fragment začaly vycházet knížky o ztracených zvířátkách. První je o malém pejskovi a jeho majitelce Emily.

Zatoulané štěňátko

Autorka: Sue Mongredien

Ilustrace: Jon Davis
Počet stran: 144
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Zatoulané štěňátko i ukázku z ní

Emily je pyšnou majitelkou roztomilého štěňátka Dareby. Jednou se s ním tatínek vydá na procházku do lesa, ale vrátí se bez něj. Celá rodina doufá, že se pejsek každou chvíli objeví u dveří – ale marně. Začne velké pátrání a události naberou rychlý spád. Dareba totiž spadl do jámy…

„Zkus jednu vybrat a já ti pak ukážu, jak ji vložit do dokumentu.“
„Dobře,“ souhlasila Emilka. Když se na obrazovce objevila řada malých fotografií,klikla na první z nich, aby ji zvětšila. „Jé,“řekla s úsměvem. „Koukni, mami. Pamatuješ, jak byl maličký?“
Maminka s Tomíkem se přišli podívat.
Snímek vznikl ten den, kdy si Darebu přinesli domů – byl tenkrát tak malý, že se vešel tatínkovi do dlaně. Seděl Emilce na klíně, měl velké, zářivé oči a hlavu nakloněnou lehce na stranu, jako by si
prohlížel nové prostředí. On i Emilka vypadali nesmírně šťastně.

Další titul v edici:

—————————————————————-

A pejsek bude hlavním hrdinou i v dalším skvělém dobrodružství! V nakladatelství Mladá fronta pro vás a vaše děti připravili bohatě ilustrovaný příběh pejska Bruna.

Bruno ve městě

Autor a ilustrátor: Alex T. Smith

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Bruno ve městě

Bruno není žádný obyčejný pejsek – má totiž docela neobyčejný život! Když jeho páníčci odejdou do práce, Bruno začne toužit po dobrodružství. A dnes se se svým nejlepším kamarádem panem Žmolkofuskou úplně poprvé vypraví do města. Posedí v kavárně, zajdou na nákupy a nakonec se podívají i do galerie. Zkrátka a dobře úplně normální den na výletě. Tedy až do chvíle, než Bruno náhodou překazí loupež a stane se místním hrdinou! Vtipně ilustrovaný a hravý příběh vhodný pro nejmenší čtenáře i k předčítání.

—————————————————————-

Pokud také máte heslo „Hůř to může dopadnout vždycky“, pak jste spřízněni s tajemným Coolmanem. Záhadný chlapík s černou škraboškou na obličeji totiž tajně provází každého průšviháře. Nevěříte? Začtěte se do veselého příběhu z nakladatelství Grada!

Coolman a já

Autor: Bertram Rüdiger

Ilustrátor: Heribert Schulmeyer
Počet stran: 184
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Coolman a já

Káj nikdy není sám, od čtyř let je s ním neustále chlápek s pelerínou a černou maskou, který má rád špatné vtipy a málokdy mlčí. Kdyby nebylo Coolmana, byl by Kájův život klidný, dokonce nudný. Ale Coolman je tady neustále! A tak je Kájův život sled katastrofálních katastrof – bláznivá jízda v kontejneru, zběsilý mejdan, zpackaná krádež, trapný karneval a milostné fiasko… Když se Kájovi zdá, že horší to být nemůže, Coolman zůstává optimistou: Hůř to může dopadnout vždycky!

—————————————————————-

A pokud máte doma malého kuchtíka, určitě uvítáte jednoduchou kuchařku pro nejmenší. Pohádkové prasátko Pigy a jeho kamarádka Laskonka připravily kouzelné recepty v knize z nakladatelství Fragment!

Laskončina kuchařka

Autorky: Zdenka Chocholoušková a Zuzana Pavésková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Laskončina kuchařka

Pohádkové prasátko Pigy se svou kamarádkou a skvělou kuchařkou Laskonkou připravili výběr těch nejbáječnějších receptů. Laskončina kuchařka je plná jednoduchých receptů a kreslených návodů, jak si mohou děti samy připravit zdravou snídani a svačinky do školy, osvěžující limonády a spousty jiných dobrot.


Jaké dárky se chystáte věnovat na Den dětí vy? Je i u vás vždy prostor pro pěknou knížku? Čtete svým dětem, nebo čekáte, až se naučí číst samy? Napište nám ve svých komentářích!

Některé z těchto knih a velké množství dalších můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy se šťastným koncem – Zatoulané štěňátko

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeBruno ve městě
Neobyčejný pejsek s neobyčejným životem!

Smith, Alex T.

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeCoolman a já 1

Rüdiger, Bertram

Grada, 2014

zobrazit info o knizeLaskončina kuchařka – pro malé kuchtíky

Fragment, 2014

Napsat komentář