Soutěžte o první díl novodobé verneovky

Pan-vzduchu-perex
Dobrodružná kniha pro chlapce navazuje na odkaz sci-fi spisovatele Julese Verna, jehož knihy jsou klasikou, kterou čtou děti už mnoho let. Ondřej Neff je zavede do známého Ocelového města, kde se právě setkávají dobře známí hrdinové.

Pátrání po děsivé pravdě

První část třísvazkového cyklu přivádí diplomata Mauklera a detektiva Fixe na stopu ďábelského spiknutí, chystaného nejbohatším mužem světa Virgilem Adrianem. Tento dědic Ocelového města by rád hrál roli spasitele světa, avšak zkušené pátrače nedokáže oklamat. Jdou mu nelítostně po krku ve světě skvělých vynálezů, řiditelných vzducholodí a parních počítačů. Štěstí jim ale nehraje do ruky a dokonce se jim někdy zdá, že se v odhadu Adrianových záměrů mýlili. Chtějí ale mít jistotu a hledají pravdu, i kdyby měla být děsivá. Strhující děj je provede Evropou a Amerikou, v následujícím svazku Pán země bojují o život v Africe a závěr se odehraje ve svazku Pán moří v oblasti Asie a Austrálie. Je to hazard, při němž je v sázce celý svět.
Trilogií Tajemství pěti světadílů vrcholí ediční řada Jules Verne – Knihovna 21. století. Ondřej Neff tak uskutečnil dávný záměr Julese Verna napsat román, kde by se setkaly všechny jeho známé postavy. Vychází s kvaši Milana Fibigera, jednoho z důstojných pokračovatelů Zdeňka Buriana.

 

Pán vzduchu

Autor: Ondřej Neff

Vydává: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Ladislav Badalec, Jaromír Vraštil, Milan Fibiger
Počet stran: 280 stran + 12 stran příloha
Vazba: vázaná
Pro čtenáře od: 9 let
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-00-03131-6

Přečtěte si více o knize Pán vzduchu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte se podívat ukázku a stáhnout si vzorovou kapitolu.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami devíti samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD.

 

Ukázka z knihy

„Chytíme ho,“ řekl jsem. Otevřel jsem skříň a vytáhl z ní opasek, na němž jsem měl zavěšenou pochvu s tesákem zhotoveným americkým zbrojířem Bowiem – pořádnou dýkou s čepelí třicet centimetrů dlouhou. „Máte pistoli?“
„Britský policista je ozbrojen pouze svým důvtipem,“ řekl detektiv Fix důstojně.
Pomyslel jsem si, že je to hezká zásada, avšak ne vždy praktická. Naštěstí ji policisté včetně Fixe nedodržují důsledně a občas ke svému důvtipu přidají ostře nabitý revolver.
Nemělo smysl ztrácet čas dohadováním.
„Jdeme,“ řekl jsem.
První naše kroky vedly za poručíkem Hedfordem, velitelem britského sektoru. Nechtěl jsem vyvolat zmatek, takže jsem mu prostě sdělil, že se jdeme podívat do vesnice. Hon na člověka je speciální práce. Vojáci na ni nejsou cvičení, dělají moc hluku.
„Ráno se ve Verstu něco dělo,“ řekl mi Hedford.
„Nějaká slavnost? Tihle lidé žijí od svátku ke svátku. Někdy jim ten prostý život závidím.“
„Výkřiky, volání, štěkot psů. Znělo to nějak divně.“
„Nerozumím.“
„Chtěl jsem tam poslat pár chlapců.“
Pozvedl jsem obočí.
„Já vím,“ kývl poručík rychle. „Jsme na cizí půdě a nemáme právo… Když se ale jedná o záchranu života…“
„Tak divně ty zvuky zněly?“
„Ano, ale pak to ustalo.“
„Půjdu se tam s panem Fixem podívat. Možná se utrhl obecní býk a běhal po návsi.“
Nepodařilo se mi vykouzlit na Hedfordově tváři úsměv. (str. 11)

 

O autorovi

Ondřej Neff (1945) je spisovatel science fiction a novinář, vydavatel internetových deníků Neviditelný pes). Jeho otcem byl spisovatel Vladimír Neff. V roce 1969 vystudoval fakultu sociálních věd a publicistiky Univerzity Karlovy v Praze, získal titul PhDr. V letech 1970–1974 pracoval v propagaci nakladatelství Albatros, později jako redaktor deníku Mladá fronta. Po krátké přestávce na volné noze byl od října 1987 do roku 1989 redaktorem týdeníku Svazu českých spisovatelů Kmen, 1990–1993 šéfredaktorem časopisu Ikarie a 1990–1994 redaktorem deníku Mladá fronta DNES.
Kromě psaní se zajímá o fotografii, napsal řadu návodných fotografických publikací.
(Zdroj informací: nakladatelství Albatros, zdroj fotky: wikipedie, che)

 

Vyhrajte knihu Pán vzduchu

První díl trilogie volně navazuje na slavné knihy Julese Verna a setkávají se zde všechny známé postavy z jeho knih. Napsat takovou knihu byl Vernův sen, ale uskutečnil to za něj až Ondřej Neff. Nutno říci, že se mu to opravdu povedlo, o čemž se můžete ostatně sami přesvědčit.

Ve spolupráci se společností Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pán vzduchu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pán vzduchu
probíhá od 22. května do 4. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 novodobé verneovky Pán vzduchu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePán vzduchu

Neff, Ondřej - Fibiger, Milan

Albatros, 2014

Soutěžte o první díl novodobé verneovky - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Ivuška61 napsal:

    Hezký den, dnes jsem obdržela výhru -knihu o Zdeňku Svěrákovi.Moc děkuji.

  2. ladouch napsal:

    Moc děkuji za doručení výhry knihy o p.Svěrákovi, mám z ní radost.

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den, Váš tip byl velmi přesný, zvolila jste ale špatnou odpověď (zaškrtla jste druhou možnost místo správné třetí), a dále nemáte vyplněnou adresu pro doručení výhry. Soutěžící bez vyplněné adresy jsou ze soutěže při vyhodnocování automaticky vyřazeni. Vyplňte prosím ve svém profilu adresu, abyste nepřišla o možnost vyhrát v některé z příštích soutěží. Hezký den.

Napsat komentář