Zlatá horečka v současném Londýně

411-458-thickboxZlatoořez
Nikoliv Klondike, ale Londýn. Nejde o historii, ale o žhavou současnost. Nelopotí se muži, ale ženy, nápadně krásné ženy. Nehledají zlatý nerost, touží však po hojnosti zlatých šperků.

I takto by se dal v krátkosti shrnout obsažný román Tasminy Perry Zlatokopky, které vydalo ve své sérii paperbacků nakladatelství BBart. Tasmina Perry je známá jako novinářka píšící o celebritách pro časopisy Marie-Claire, Glamour nebo Heat. V současné době pracuje jako zástupkyně šéfredaktora časopisu InStyle. Zároveň založila i vlastní časopis, Jaunt, zaměřený na cestování a módu.

A tady je třeba hledat i její inspiraci pro napsání románu oceněného jako bestseller Sunday Times. Svět modelingu, bohatých mužů a slavných žen. Svět, o jakém se vám ani nesní. Ale také svět zamořený drogami, intrikami, sobectvím a nenávistí. Zlatokopky vám umožní nahlédnout pod pokličku podnikání, multimiliardových zisků, do života stárnoucích modelek a globální sítě těch nejlepších značek.

Hlavním hrdinou je Adam Gold, který přesunul sídlo své firmy do Londýna. Krásný, svobodný a superbohatý muž se rázem stane štvanou zvěří. Ulovit ho chce krásná podnikatelka Karin, stárnoucí modelka závislá na drogách Molly, její dcera, modelka a začínající herečka Summer, a elegantní, chytrá, ale ne právě zámožná Adamova asistentka Erin. Které se to nakonec povede, která si jen užije a která pochopí, že její místo je jinde, to zjistíte jedině přečtením tohoto fascinujícího románu. Oplývá různými zápletkami, nadstandartně velkým množstvím ústředních postav (dokonce jsem se místy ztrácela v tom, kdo je kdo) i popisem různých atraktivních prostředí. Zavede vás na Benátský karneval, Velkou cenu Monaka, na jachty ve středozemním moři, ale i do Karibiku a do Moskvy. Není tu nouze o rozvody, sexuální aférky a podvody. Korunu všemu nasadí vražda jedné z hlavních hrdinek. Podezření padá právě na Adama. Je to svůdce žen, podnikatel bez svědomí, ale byl by schopen zavraždit?

Tasmina Perry píše o tom, co důvěrně zná, ve všech prostředích se pohybuje se zřejmou suverenitou, splétá dějové nitky z mnoha stran a rozhodně jsem se nenudila ani na jedné stránce. Neříká, že svět bohatých je jen zlý, ale ukazuje i na možnost odpuštění a nalezení ztracené identity. Postavy mají výrazné charaktery, až jsem jednu chvíli měla pocit, že autorka nad nimi ztratila kontrolu a ony si před mýma očima jen žijí své komplikované životy, ale v závěru se jich opět zmocnila a dovedla k rychlému konci.

Pokud vás zajímá život té nejbohatší vrstvy nebo máte sklon hledět na celebrity se závistí, určitě si tento román nenechte ujít, zjistíte, že bohatství není vždy tím skutečným pokladem hodným objevení.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatokopky

Perry, Tasmina

BB/art, 2012

Napsat komentář