Humor, láska i poučení v knihách pro dívky

DivkaCteKnihu

Dnešní knižní tipy patří mladým slečnám. Kolik kamarádek může být těch nejlepších a jak vypadají totálně ulítlé prázdniny? Pojďte se s námi podívat! Pozor, klukům vstup zakázán!

Všechny knihy, které dnes zmíníme, vydalo nakladatelství Fragment, které se zaměřuje zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce. Mezi jejich bestsellery patří ERAGON, Letopisy Narnie, Maturita v kostce. Produkce se pyšní díly Václava Čtvrtka, Zdeňka Svěráka nebo Pavla Kantorka.

V knize Můj milý deníčku – Nej kámoška může být jen jedna!? řeší mladá slečna Jamie velký problém. Kolik kamarádek může být těch nejlepších?

Můj milý deníčku – Nej kámoška může být jen jedna!?

Jmenuju se Jamie a mám fakt velký problém. Angelina se stala mojí příbuznou, takže bychom tím pádem měly být nejlepší kamarádky. Ale ona je prostě děsná, to snad musí vidět každý! Moje opravdická nejlepší kámoška Isabella si myslí, že není tak špatná a že se můžeme kamarádit všechny společně. Ona prostě nechápe, že nejlepší kámoška přece může být jen jedna! Nebo snad ne?

Pátek 06

Milý deníčku,

volala teta Carol, aby mě pozvala dneska večer do kina, protože je to ta neúžasnější teta v dějinách, a věděla, že chci šíleně moc vidt ten film o vlkodlakovi, který se zamiluje do té holky, a pak se stane něco smutného nebo tak něco. Nevím, viděla jsem jen upoutávku. Ale teta Carol věděla, že chci na ten film jít, a aby dokázala, že její úžasnost je dokonce ještě úžasnější než úžasná, pozvala taky Isabellu.
Chystala jsem se do kina a tet Carol dorazila, právě když jsem si natahovala ponožku, ale musela se srazit, protože mi to nešlo, a tak jsem poskakovala po pokoji na jedné noze. Z okna pokoje jsem viděla, jak teta s Isabellu vystupujou z auta… A za nimi Angelina, kterou moje teta Carol musela pozvat, protože jsme teď automaticky kmarádky. Není. To. Super?

Autor: Jim Benton

Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 144
Formát: 190×130
Vazba: brožovaná
Věk: 9+

Přečtěte si více o knize Můj milý deníčku – Nej kámoška může být jen jedna!? a nevynechejte ukázku z ní

Přečtěte si i naši recenzi dílů Kluci škola jiný šílenosti a Moje džíny jsou fakt těsný!

Další tituly v edici:

——————————————————-

Velmi poučnou knihou pro mladé čtenářky je kniha Co mám vědět o sexu. Stydíte se zeptat na otázky, které se týkají tohoto lechtivého tématu? Tento titul vám jistě dobře odpoví!

Co mám vědět o sexu

Tato příručka o sexu si klade za cíl své čtenáře nejen poučit a dodat jim kuráž, ale také je uklidnit, pobavit, rozesmát i poškádlit. Na jejím začátku stál tým špičkových amatérů a odborníků, plus dvě svérázné tety, které jsou i hlavními průvodkyněmi celou knihou.

Autor: Jasminka Petrović

Překlad: Pavel Trojan
Počet stran: 104
Formát: 163×230
Vazba: brožovaná
Věk: 11+

Přečtěte si více o knize Co mám vědět o sexu

——————————————————-

Chcete se bát? Při četbě knihy Horror School 2 – Podivné sestry vám při čtení přejde mráz po zádech! Čím jsou sestry Priceovy podivné?

Horror School 2 – Podivné sestry

Na téhle základní škole se stále dějí divné věci. Lidé se ztrácejí a zase se nečekaně objevují. Jsou však trošku jiní. Robert Arthur a jeho kamarádi Glenn a Karina jsou opět na stopě silám zla. Ukazuje se, že ve škole jsou brány, které vedou do jiného světa. Do strašlivé dimenze obývané duchy a hrozivými nestvůrami. Učitelé a spolužáci jsou ve vážném nebezpečí. Pokud chce Robert se svými přáteli školu zachránit, musí nalézt dostatek odvahy a do jiného světa dobrovolně vstoupit. Dokáží se vrátit včas? A bude ještě cesty zpět?

„Ještě ne,“ přiznal Robert.
„Pracujeme na tom,“ přispěchal mu na pomoc Glenn.
„To nestačí.“ Ředitelka vstala od stolu, přešla ke dveřím a vyťukala bezpečnostní kód zámku. Západka se s hlasitým cvak otočila. „Bez důkazů to bohužel nemůžu nikomu říkat.“ Když se vrátila ke stolu, Robert si všiml, že jí zrudl obličej. Něco nebylo v pořádku. Kůže na čele jí škubala, pulzovala, puchýřovatěla.
Ředitelka Slaterová mluvila dál, jako by se nic nedělo, ale její hlas byl najednou hlubší, změnil se v chraptivé skřehotání: „Bohužel to musí zůstat jen mezi námi.“ Natáhla k nim levou ruku, jenže to nebyla ruka, už ne – bylo to štíhlé slizké chapadlo poseté stovkami malých přísavek.
Glenn ucukl, ale nebyl dost rychlý. Ředitelka Slaterová ho už sevřela kolem pasu. Vymrštilo se další chapadlo, ovinulo se Glennovi kolem nohy a zdvihlo ho ze židle.
Robert popadl chapadlo za konec, snažil se ho uvolnit, ale zjistil, že je pokryto pichlavými ostny; jako by stiskl hrst trnitého bodláčí.

Autor: Gilman Charles

Překlad: Drahomíra Michnová
Počet stran: 128
Formát: 145×205
Vazba: vázaná
Věk: 11+

Přečtěte si více informací o knize Horror School 2 – Podivné sestry a nevynechejte ani ukázku z ní

Další tituly v edici:

——————————————————-

Jak může dopadnout prázdninové dobrodružství kamarádek Lissi a Tinky? Kniha Klukům vstup zakázán! – Totálně ulítlé prázdniny je vtipně pojatým románem pro dívky, které ví, jaké to je potkat otravné kluky!

Klukům vstup zakázán! – Totálně ulítlé prázdniny

To snad ne! Nudné stanování u jezera místo prázdninové cesty do Ameriky? Léto nebude stát za nic! A aby toho nebylo málo, hned po příjezdu do kempu se ukáže, že vedle Lissi a Tinky bydlí ten nejotravnější kluk na světě, který jim dělá samé naschvály. Nedá se nic dělat, tady pomohou jedině kouzla a čáry…

Autor: Thomas Brezina

Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 136
Formát: 122×181
Vazba: brožovaná
Věk: 9+

Přečtěte si více o knize Klukům vstup zakázán! – Totálně ulítlé prázdniny a také ukázku z ní

Další tituly v edici:


——————————————————-

Také bys chtěla chodit do školy, kde budeš jezdit na koni a čarovat? Vydej se do Koňského hrádku společně s knihou Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelnický souboj.

Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelnický souboj

Jana, Jula, Michelle a Franciska se již zabydlely v nové škole. Po Vánocích přijíždí filmaři, kteří hledají šikovné mladé jezdkyně do televizního seriálu. Začíná boj o hlavní roli a naše kamarádky u toho nesmějí chybět. Jejich soupeřky si však také brousí zuby na výhru a nasadí ty nejsilnější zbraně. Ukradnou holkám polovinu jejich kouzelné knihy a ke slovu se dostávají kouzla a čáry. Kdo dostane vysněnou hlavní roli a hlavně: získají naše kamarádky zpět ukradenou část knihy?

Autor: Carola von Kessel

Překlad: Kateřina Amiourová
Počet stran: 124
Format: 120×180
Vazba: vázaná
Věk: 9+

Přečtěte si více o knize Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelnický souboj a nevynechejte ani ukázku z ní

Další knihy v edici:


 Zaujala vás některá z knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj milý deníčku – Nej kámoška může být jen jedna!?

Benton, Jim

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeCo mám vědět o sexu

Petrović, Jasminka

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeHorror school – Podivné sestry

Gilman, Charles

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKlukům vstup zakázán! – Totálně ulítlé prázdniny

Brezina, Thomas

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeČarodějky z jezdecké školy – Kouzelnický souboj

Kessel, Carola von

Fragment, 2014

Napsat komentář