Idylická rodinka na dovolené a nahá žena v bazénu

Doplavat_domu_nahled
Do edice Světová knihovna nakladatelství Odeon přibyl v březnu tohoto roku další literární skvost: adept na Bookerovu cenu 2012, román Doplavat domů. Přečtěte si zábavný příběh plný dramatických zvratů v pozadí sluncem zalitého francouzského pobřeží!

Francouzská Riviéra, rodinka na dovolené. Osoby a obsazení: Joe je uznávaný básník, jeho manželka Isabel pracuje jako reportérka. Plus pubertální dcera plus dva rodinní přátelé. Tuhle idylku naruší neznámá dívka, která se jednou ráno koupe nahá v jejich bazénu. Kitty je výstřední, nevypočitatelná, možná duševně narušená mladá žena… Během jednoho týdne se životy všech obrátí naruby.

Ukázka z knihy

„Co je to za plevel?“ Zvedl chumáč rostlin s květy, který byl nacpaný v druhé modré tašce.
„Ále, ty jsem našla u kostela vedle Claudeovy kavárny.“
Jurgen se zatvářil uznale.
„Musíš je pojmenovávat kittyketky. To je historicky dokázáno. Hledači rostlin často nazývali druhy, které našli, po sobě.“
„No jo.“ Zadívala se za něj do tmavých očí Joea Jacobse, jako kdyby říkala: Jurgen tu přezdívku Kitty Ket vymyslel jen pro mě.“

Isabel vykročila ke kraji bazénu a skočila do vody. Jak zmizela pod hladinou, paže natažené před sebe, spatřila na dně ležet své hodinky. Obrátila se a sebrala je ze zelených dlaždic. Když se vynořila, uviděla, jak na ně z balkonu mává stará Angličanka, která bydlela vedle. Taky jí zamávala a pak jí došlo, že Madeleine Sheridanová mává Mitchellovi, který na ni volal jménem.

Doplavat domů

Autorka: Deborah Levy

Přeložila: Jana Kunová
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 125×200
Edice: Světová knihovna

Titul vydává nakladatelství Odeon 

Přečtěte si víc o knize Doplavat domů a prolistujte si ukázku z ní!

O autorce

Britská prozaička, dramatička a básnířka Deborah Levy se narodila roku 1959 v Jižní Africe, od roku 1968 žije v Británii. Debutovala v roce 1986, její čtvrtý román Doplavat domů se probojoval do finále Bookerovy ceny 2012.

(Zdroj informací: bux.cz)


Současné nakladatelství Odeon navazuje od r.1999 na tradici známého nakladatelství a věnuje se překladovým i domácím autorům. Knihy vycházejí v těchto edicích: Světová knihovna (120 svazků), Knihovna klasiků, Nobelova cena, Česká řada. V autorských edicích dále vyšla díla Virginie Woolfové, Gabriela Garcíi Márqueze, Johna Irvinga, Ladislava Fukse.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoplavat domů

Levy, Deborah

Odeon, 2014

Napsat komentář