Vyhrajte román o hledání minulosti

Chybejici-dil-perex
Příběh dívky Shannon, která se rozhodne najít svou biologickou matku a odhalit, proč ji dala k adopci, je tak realisticky napsaný, že budete mít dojem, že jej autorka prožila na vlastní kůži. Ne nadarmo je kniha ověnčena několika cenami.

Pátrání po tajemství vlastního původu

Dojemný a syrový zároveň, takový je příběh Shannon, holčičky, již matka pouhých pár hodin po narození zanechala přede dveřmi organizace YMCA zavinutou jen do staré mikiny. Pěstounské rodiny si opuštěné děvčátko přehazují jako horký brambor, zažívá nezájem i týrání, přesto se Shannon nakonec podaří najít potřebnou stabilitu a lásku u svobodné matky Mirandy. S přibývajícím věkem ji ovšem čím dál tím víc trápí otázky: Kdo jsou moji praví rodiče? Proč mě opustili? Klíčem k odpovědi je srdceryvný příběh její mladičké matky Yuly, jejíž pohnutý osud se v knize umně prolíná s Shannoniným vlastním vyprávěním o nepříliš šťastném vyrůstání prodchnutém všudypřítomnou touhou po nalezení vlastní identity.

 

Chybějící díl

Autorka: Marjorie Celona

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Jana Hejná
Počet stran: 288
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-204-3152-3

Přečtěte si více o knize Chybějící díl, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Co jste tedy viděl, pane?
Vaughn se na okamžik odmlčí. Cítí, jak se čas zpomalil a on se vznesl do výšky. Odsud vidí přesně to, co potřebuje: sled událostí, které mě čekají, jestliže mě bude vychovávat má pravá matka. Je to až příliš jasné. Neměl ji vidět. Nesmí se do toho plést. Moc dobře si všiml jejího výrazu a takový ženský pohled nespatřil poprvé. Ať už je mým osudem cokoli, bez ní na tom budu lépe, tím si je jistý.
Co přesně jste viděl?
Policista si zapisuje matčin popis, který ale pravdě neodpovídá. Vaughn tvrdí, že měla krátké blond vlasy, přestože ve skutečnosti zdobil její týl tmavohnědý drdůlek. (Rozpuštěné vlasy jí sahají ke klíční kosti.) Prý na sobě měla červené tepláky a bílý tenisový svetr – ve skutečnosti popisuje svůj vlastní úbor ze včerejška – a nevypadala na bezdomovkyni, spíš jen jako vyděšená mladičká dívka. Možná vysokoškolská studentka, nadhodí. S atletickou figurou.
Teď už se na parkovišti před Ymkou shromáždila asi dvacítka lidí, policistů a sportovců v teplácích, když se zástupem protlačí žena. Zakrouží pažemi, pusu otevřenou dokořán jako temná jeskyně.
„Moje děťátko!“ zavřeští, odloží k nohám igelitku plnou prázdných plechovek od piva a trhne hlavou. Policajti obrátí oči v sloup a Vaughn to gesto napodobí. Je to drobáková bába – ta ženská, co se k vám přitočí, sotva nakrmíte parkovací automat, s otázkou: „Neměl byste pár drobáků, panáčku?“ Její vlasy připomínají jednu z těch laciných halloweenských paruk ze supermarketu, a mít křídla, vypadala by jako z jiného světa. (str. 14–15)

 

Vyhrajte knihu Chybějící díl

Mladá dívka vypráví svůj příběh o hledání biologické matky a pátrání po důvodech, které matku donutily opustit dítě. V knize se tak prolínají osudy dvou mladých žen a zároveň se v ní autorka zamýšlí nad systémem adopce a pěstounství. Jaký může mít žena důvod, aby opustila dítě? To už si přečtěte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Chybějící díl vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Chybějící díl
probíhá od 10. května do 23. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 knih Chybějící díl

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChybějící díl

Celona, Marjorie

Mladá fronta, 2014

Vyhrajte román o hledání minulosti - DISKUZE

Počet reakcí: 5
  1. Gerd Muller napsal:

    Dnes jsem se vrátil z dovolené a byl jsem překvapen výhrou,která čekala na poště,moc díky.

  2. mary napsal:

    Dobrý den,

    děkuji Klubu knihomolů a nakladateli za knížku Chybějící díl, kterou mi dnes pošta doručila.

  3. Bidlobox napsal:

    Dobrý den, také mi včera dorazila khiha Chybějící díl, dnes jsem ji vyzvedával na poště, takže se připojuji k poděkování KK i nakladateli za zaslání jak této, tak dříve vyhraných knih Květy temnoty a Klub osamělých srdcí.

  4. aduja napsal:

    Dobrý den,včera jsem obdržela výhru Napůl zlý,moc děkuji Klubu knihomolu a nakladateli

  5. Zuzina26 napsal:

    Dobrý den,
    dnes mi přišla knížka Chybějící díl, kterou jsem vyhrála ve vaší soutěži. Moc děkuji Klubu knihomolů i nakladateli.

Napsat komentář