Zasoutěžte si o vzrušující nadpřirozený příběh

Half-Bad-Napul-zly-perex
Další ze série fantasy příběhů pro mladé čtenáře vás provede rozličnými světy plnými magie a jejich podivných obyvatel. Čeká na vás napínavý příběh chlapce Nathana, který je v rodině považován za černou ovci. Proč? To si pojďte přečíst.

Utajený svět čarodějů

Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí – zlí a bílí – hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran…
 

 

Half Bad – Napůl zlý

Autorka: Sally Green

Vydává: nakladatelství Yoli
Počet stran: 386
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-87543-08-5

Přečtěte si více o knize Half Bad – Napůl zlý, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Yoli. A nezapomeňte si přečíst ukázku z knihy.

Nakladatelství Yoli se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult, tedy převážně pro mladé dospělé. Nabízí široké spektrum překladů současné tvorby, od dystopií či fantasy až po romance. Prostor tady dostává řada světoznámých autorů a autorek, mezi jinými Colleen Hooverová, Gayle Formanová, Abigail Gibbsová, Veronica Rossi či Lauren Kate.

 

O autorce

Sally Green žije v severozápadní Anglii se svým manželem a synem. Věnovala se nejrůznějším zaměstnáním (placeným i neplaceným), ale nakonec se v roce 2010 rozhodla, že se bude věnovat své největší lásce – psaní. Takže začala sepisovat příběhy, které se jí do té doby jenom honily hlavou, a výsledkem je její první román Half Bad. Ráda čte, nebo se prochází po krajině Walesu, a to i když prší.

(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Ukázka z knihy

Teď můžeš otevřít oči a máš pár minut na to, aby sis vychutnal východ slunce, což dnes je tenká růžová čára táhnoucí se podél horního okraje stužky oblaků ovinuté kolem rozmazaných zelených kopců. A pořád ještě máš minutu, možná dokonce dvě, aby sis všechno urovnal v hlavě, než se objeví ona.
Musíš ale mít plán a nejlepší je promyslet si to všechno v noci předtím, takže pak do toho můžeš rovnou bez přemýšlení vklouznout. Většinou plán představuje dělat, co ti řekne, ale ne každý den a ne dnes.
Čekáš, až se objeví a hodí ti klíče. Chytneš klíče, odemkneš si kotníky, třeš je, abys zdůraznil bolest, kterou ti způsobuje, odemkneš levé pouto, odemkneš pravé pouto, zvedneš se, odemkneš dvířka klece, hodíš jí klíče zpátky, otevřeš dvířka, vyjdeš ven – skláníš hlavu, nikdy se jí nedíváš do očí (leda
by to bylo součástí nějakého jiného plánu) – promasíruješ si záda a možná trochu zasténáš, dojdeš k zeleninovému záhonu, vymočíš se.
Někdy se tě pokouší zmást, samozřejmě, tím, že změní rutinu. Někdy chce, abys odvedl práci ještě před cvičením, ale většinou jsou to nejdřív kliky. Víš, co to bude, i když se zatím ještě zapínáš.
„Padesát.“
Pronese to tiše. Ví, že posloucháš.
Dáš si načas jako obvykle. To je vždycky součástí plánu.
Nutíš ji čekat.
Přetřeš si levou paži. Kovový náramek se do ní zařezává, když máš nasazená pouta. Hojíš si ji a vnímáš slabé bzučení. Zakroužíš hlavou, rameny, zase hlavou a pak tam stojíš, jen stojíš další vteřinu či dvě, tlačíš ji až na hranu, než padneš k zemi. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Half Bad – Napůl zlý

Kniha se zdá jako klasický příběh boje dobra se zlem, nicméně vše není vždy jen černé nebo bílé, stejně jako hlavní hrdina Nathan. Ten pyká za svůj původ a status Polovičního kódu. Co toto označení znamená a proč právě z něj mají všichni čarodějové strach, se dozvíte právě v knize Half Bad – Napůl zlý.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Yoli vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Half Bad – Napůl zlý vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Half Bad – Napůl zlý
probíhá od 3. května do 16. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Half Bad – Napůl zlý

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHalf Bad – Napůl zlý

Green, Sally

Yoli, 2014

Zasoutěžte si o vzrušující nadpřirozený příběh - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Chtěla bych se Vás zeptat, kde jsou výsledky z pátku, kdy se hrálo o dětskou knihu ? Děkuji za odpověd a přeji hezký den

  2. ko21 napsal:

    Dnes jsem si opožděně :-) donesla knížku z pošty, dorazila pořádku, už se těším, po shlédnutí traileru, až se do ní začtu.

Napsat komentář