Pohádky a pověsti pro starší děti aneb pohádky nejsou jen pro mrňata!

Tipy pro školáky i školačky
Má-li už vaše dítě všechny klasické kultovní pohádky dávno přečtené a vy váháte, jakou knížku mu pořídit, nebojte se a vyberte mu knihu pohádek, které jsou tak originální, až se budete chytat za hlavu! Dnes vám takových titulů, kde je hlavním cílem zábava, představíme rovnou čtveřici.

Chcete se se svými dětmi u čtení pohádek hlavně od srdce zasmát? Pak byste určitě měli sáhnout po knize O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky z nakladatelství Mladá fronta!

O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky

Autorka: Stanislava Reschová

Ilustrace: Barka Zichová
Počet stran: 128
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky a prohlédněte si ukázku z ní 

Holčička, která místo tatínka řídí kosmickou raketu, dívka jménem Paříž, která si nakonec vezme vodníka, popletený strážník, který si říká Kolumbus Rex a nevyřeší případ krádeže šperků, žížala, která jde do školy místo Dorotky, vlk, který trpí sklerózou a zapomněl, že má sežrat Karkulku… Takové a ještě jiné na hlavu postavené pohádky najdete v této knížce.

Byl jednou jeden plátek masa. Tak trochu libový frajer. A docela hezký kousek ho bylo. Rozvaloval se na talíři a protahoval se, bolelo ho trochu za krkem. Byl totiž z krkovičky. A tak se rozhodl, že pro své zdraví něco udělá. Půjde do lázní.
V recepci ho srdečně přivítali, úsměvy na všechny strany, tři krásné slečny za pultem. Mlsně po něm pokukovaly a mezi sebou si špitaly: „To je ale pěkný řízek.“

––––––––––––––––––––

Knížku Dušana Taragela, která kromě vtipu obsahuje navíc poučné příběhy pro líné, drzé nebo jinak neposlušné děti, vydalo nakladatelství Host a v sousedním Slovensku slaví obrovský úspěch!

Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče

Autor: Dušan Taragel

Ilustrace: Jozef Gertli Danglár
Počet stran: 184
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče a prolistujte si ukázku z ní 

Pohádky o dětech, které jsou postižené různými druhy neposlušnosti, plné černého humoru a neobyčejných strašidel, vyvolávají ve spojení s Danglárovými ilustracemi hurónský smích u dětí, ale i u rodičů. Kniha se stala oblíbenou dětskou četbou a suverénně vede jako nejčtenější knížka na školních recitačních a interpretačních soutěžích.

Dokud byl Toník malý, jeho lenost nikomu nevadila. Starostliví rodiče ho oblékali, česali, čistili mu zuby, a dokonce ho i krmili. Toník jen otevíral pusu a žvýkal, a to tak líně, že jeho starostliví rodiče při tom usínali zmoženi celodenní prací a běháním po obchodech. Občas usnuli tak tvrdě, že spadli ze židle. Ozvalo se zadunění, Toník se lekl a začal plakat. Starostliví rodiče okamžitě vyskočili a vyděšeně běhali po kuchyni. Nabízeli Toníkovi různé dobroty, zpívali mu písničky a nakonec ho vzali na záda a běhali s ním po bytě.

––––––––––––––––––––

Veselé příběhy dvou zvířecích kamarádů – žirafího mláděte Gifiho a slůněte Kimba – vás i vaše děti dostanou svou jedinečností. Titul vydalo nakladatelství Albatros.

Velké uši a dlouhé nohy

Autorka: Ilona Fryčová

Ilustrace: Alena Schulz
Počet stran: 44
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Velké uši a dlouhé nohy a prolistujte si ukázku z ní 

Velké uši má jeden, dlouhé nohy ten druhý. Gifi a Kimbo – kamarádi ze savany. Potkají se u jezera, brzy se spřátelí a prožívají rozpustilá i trochu nebezpečná dobrodružství. A kdopak že jsou ti čtyřnozí kluci? Určitě jste je už poznali!

„Co to děláš, proč to žereš, ty jeden!“ namíchl se Gifi. „Vždyť to kopání je bezva!“ křičel rozlíceně.
Gifiho tatínek uslyšel křik a šel se podívat za žirafími kluky.
„Co tady povykuješ, synku?“
„Flek nejdříve vymyslí, že si budeme kopat s tím zeleným kulatým, a pak to sežere. Ale já si chtěl hrát,“ stěžoval si Gifi.
„Uklidni se, Gifi, vždyť je to meloun – šťavnatá pochoutka,“ řekl otec.

––––––––––––––––––––

Na závěr pro vás máme knihu z nakladatelství Fragment, která vaše ratolesti formou komiksu a s vtipnými dialogy poučí o největších událostech českých dějin.

Obrázkové čtení – Staré pověsti české 

Autor: Martin Pitro

Ilustrace: Antonín Šplíchal
Počet stran: 48
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Obrázkové čtení – Staré pověsti české a prohlédněte si ukázku z ní 

Staré pověsti české by měl znát každý kluk či holka. V této knize prastaré legendy ožívají, mění se v zábavné příběhy a děti si je tak snadno zapamatují. O praotci Čechovi, Libuše a Přemysl, Dívčí válka, O Horymírovi, Silák Bivoj, Blaničtí rytíři a mnoho dalších.


Zaujala vás či vaše děti nějaká z těchto knih? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO vlkovi se sklerózou a jiné pohádky

Reschová, Stanislava

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizePohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče

Taragel, Dušan - Danglár, Jozef Gertli

Host, 2014

zobrazit info o knizeVelké uši a dlouhé nohy

Fryčová, Ilona

Albatros, 2014

zobrazit info o knizeObrázkové čtení – Staré pověsti české

Pitro, Martin

Fragment, 2014

Napsat komentář