Vyhrajte románový životopis Bohumila Hrabala

V-rajske-zahrade-trpkych-plodu
Nudíte se? Kupte si Hrabala. Parafráze známé věty z filmu Postřižiny, který byl natočen právě podle knihy Bohumila Hrabala, velmi dobře vystihuje nejen knihy od něj, ale i o něm. Životopis známého spisovatele napsaný románovým stylem vás totiž rozhodně nudit nebude.

Jaký byl Bohumil Hrabal

Autorizovaný románový životopis Bohumila Hrabala (1914–1997). Čtyři roky se Monika Zgustová s Hrabalem setkávala a naslouchala jeho vyprávění. Vzpomínkami Hrabalovými, jeho přátel i jeho odpůrců, ale především vlastním vyprávěním autorka vykreslila pozoruhodný portrét spisovatele, který zavrhuje jakékoli kázání či moralizování a jehož dílo se stalo jedinečným poselstvím nejenom pro českého čtenáře. Nové vydání, doplněné osobní vzpomínkou režiséra Jiřího Menzela i unikátními fotografiemi, vychází u příležitosti 100. výročí narození Bohumila Hrabala.

 

V rajské zahradě trpkých plodů

O životě a díle Bohumila Hrabala

Autorka: Monika Zgustová

Vydává: nakladatelství Odeon
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2014
ISBN: 978-80-207-1526-5

Přečtěte si více o knize V rajské zahradě trpkých plodů – O životě a díle B. Hrabala, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Odeon. A určitě nevynechte ani naši recenzi.

Nakladatelství Odeon navazuje od roku 1999 na tradici známého nakladatelství a věnuje se překladovým i domácím autorům. Knihy vycházejí v několika edicích: Světová knihovna, Knihovna klasiků, Nobelova cena, Česká řada. Objemem a kvalitou své produkce patřil Odeon do absolutní špičky v československé kultuře a vynikající pověst získal i v mezinárodních kruzích.

 

Ukázka z knihy

Jednou došel na nádraží a obdivoval se lokomotivě a vagonům; když vlak odjel, vyšel jakýsi cestující, odhodil jízdenku, tříletý hoch počkal, aby ji zvedl a na otázku, kam jede, odpověděl: „K babičce.“ Vysadili ho na nejbližší stanici a přednosta ho poslal prvním vlakem zpět do Polné.
Jindy se objevil v pivovaře náklaďák, chlapec potají vlezl do prázdného sudu, a jakmile se nákladní auto rozjelo, usnul. Když se pobudil, viděl na dosah ruky řidiče, pana Brabce. Poškrábal ho na uchu a řekl, aby ho rozveselil: „Pane Brabec, já su tu…“
To byly jeho první útěky: z domova, od rodičů, a hlavně od sebe, útěky, které předznamenaly jeho život, život jako útěk, útěk jako hledání. (str.17–18)

 

O autorovi

Monika Zgustová je významná překladatelka a spisovatelka. Je také autorkou několika set článků a esejů v českém i zahraničním tisku. Přednáší na evropských a amerických univerzitách.

(Zdroj informací: nakladatelství Odeon)

 

Vyhrajte knihu V rajské zahradě trpkých plodů

Životopisný román, napsaný ještě za života Bohumila Hrabala, ho popisuje takového, jaký opravdu byl. Vyprávění o vlastním životě výborně dokresluje sama autorka svými postřehy a vzpomínkami lidí, kteří Bohumila Hrabala znali. Příběh někdy smutný, jindy protkaný i veselými zážitky, vás bude bavit od první až do poslední strany.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Odeon vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu V rajské zahradě trpkých plodů – O životě a díle B. Hrabala vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu V rajské zahradě trpkých plodů – O životě a díle Bohumila Hrabala
probíhá od 29. března do 11. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 životopisy B. Hrabala V rajské zahradě trpkých plodů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV rajské zahradě trpkých plodů
O životě a díle B. Hrabala

Zgustová, Monika

Odeon, 2014

Vyhrajte románový životopis Bohumila Hrabala - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    kniha V rajské zahradě trpkých plodů dorazila v pořádku. Už se do ní pouštím.

  2. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dnes (22.4.) mně přišla kniha V rajské zahradě trpkých plodů.
    Děkuji za zaslání.

  3. zurekpetr napsal:

    Dobrý den, podařilo se mi vyhrát životopis Hrabala. Chtěl jsem se zeptat kdy a jakým způsobem mi bude výhra doručena?
    Děkuji Petr Žurek

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den,
      výhru Vám na Vaši adresu, kterou máte uvedenu ve svém účtu, pošle nakladatel. Rychlost záleží na jeho expedičních možnostech, většinou je to do měsíce po ukončení soutěže.
      Pokud by výhra nebyla doručena i víc než měsíc po ukončení soutěže, tak nám dejte vědět (nejlépe via mail) a my se zeptáme, zda nakladatel neopomněl či nedošlo k chybě pošty…
      Děkujeme za přízeň a přejeme úspěchy i v dalších soutěžích.

Napsat komentář