Svět fantasy literatury není jen pro děti

fantazie
Myslíte si, že všechny knihy fantasy žánru jsou jen dětské pohádky o dracích či zamilovaných upírech? Pak jste na velkém omylu! Dnes vás přesvědčíme, že i dospělí mají své vymyšlené světy, ve kterých se dějí neuvěřitelné věci!

Napínavý thriller severského autora Stefana Spjuta je drsným příběhem o trollech, který však dětem rozhodně číst nedávejte. Úspěšný titul, jehož práva se prodala už do čtrnácti zemí světa, vydalo u nás nakladatelství Host.

Stallo

Autor: Stefan Spjut

Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 544
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Stallo a prolistujte si ukázku z ní 

Více o knize také v našem článku, ukázce a recenzi!

Léto roku 1978, z chaty ve Švédsku beze stopy zmizí malý chlapec. Jeho matka tvrdí, že ho unesl obr. Rok 1987, Gunnar Myrén zachytí ze svého letadla medvěda uhánějícího přes močály, jemuž sedí na zádech podivné stvoření podobné dítěti, avšak chlupaté a s dlouhým ocasem. Rok 2004. Susso Myrénová se snaží najít důkaz, který by potvrdil jejich existenci. Jednou Susso zatelefonuje cizí žena a oznámí jí, že před svým domem zpozorovala malé podivné stvoření, které sledovalo ji i jejího čtyřletého vnuka.

Matka je schoulená na pohovce a čte si. Když chlapec vrazí do dveří, pohlédne na něj, mezi obočím se jí rýsuje ostrá nepatrná vráska. Knížku si přeložila napůl, aby ji mohla držet v jedné ruce, kolem prstů druhé ruky si omotala řetízek, až se jí zařezává do kůže na krku.
Zeptá se synka, kde byl, ale vzápětí si všimne, že je celý promočený. Odloží knížku a pomůže mu svléct bundu. Vlhké vlásky mu trčí jako bodliny, tričko se na bříšku vyhrnulo. Chlapec si ho rychle stáhne a zadrmolí, že viděl nějaké zvíře.
„A copak to bylo za zvíře?“

–––––––––––––––––––

Pokračování prvního dílu Apokalypsa I z nakladatelství Knižní klub nabízí i tentokrát vzrušující čtení až do poslední stránky. Využije Adam záhadných symbolů na svém těle, ukazujících cestu k největším mysteriím zla?

Apokalypsa II

Autor: Mario Giordano

Překlad: Vítězslav Čížek
Počet stran: 528
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Apokalypsa II včetně ukázky z ní 

Novinář Petr Adam se probouzí v Dómu v Kolíně nad Rýnem – a nevzpomíná si, co se dělo v posledních dnech. Kolem něho se zvedá dlažba jako při zemětřesení, lidé začínají hořet. Započal čas Apokalypsy? Dokonce i papež Petr II., se zdá být posedlý démonem a pro odvrácení osudové hrozby nedělá nic. Poslední nadějí pro svět je záhadné tetování, které se náhle objevilo na Adamově těle.

Nevzpomínal si, kdo a jak ho sem dopravil. A co se s ním dělo předtím, si vybavoval jen útržkovitě. To poslední, co si pamatoval přesně, byla bolest a krvavý pahýl poté, co mu usekli ruku arabskou šavlí. Vzpomínal si úplně jasně, jak levé zápěstí vmžiku přestalo být součástí jeho těla a najednou leželo jako něco cizího strašně daleko na zemi ve sklepení pod Vatikánem. Pamatoval si, jak ho rychle odtáhli a vyvlekli po kluzkých schodech na světlo. A přesně tam, kde zůstal jen krvavý pahýl, teď viděl novou ruku.

–––––––––––––––––––

Čtvrtý díl série Pokrevní pouta autorky bestseleru Vampýrská akademie vydává opět nakladatelství Domino. Hororové čtení ocení především čtenáři Young Adult literatury.

Pokrevní pouta 4: Ohnivé srdce

Autorka: Richelle Mead

Překlad: Katrin Mekki
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Pokrevní pouta 4: Ohnivé srdce a prolistujte si ukázku z ní 

Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe… A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána… 

„Nabízím vám, co můžu. Manuální práci výměnou za moudrost.“
„Nevěřím, že bys to svedla,“ prohlásila po chvíli.
Založila jsem si ruce.  „Nemůžu se na to vaše auto koukat.“
„Máš patnáct minut,“ vyštěkla.
„Stačí mi deset.“
Adrian měl přirozeně potřebu „dohlížet“ na moji práci. „Naštveš se, když ti řeknu, jak žhavě při tom vypadáš?“

–––––––––––––––––––

Pokud jste milovníky Římské říše a máte rádi napínavé příběhy plné bojů a intrik, nenechte si ujít knihu z šestidílné série Kodex Alera z nakladatelství Fantom Print!

Akademův živel

Autor: Jim Butcher

Překlad: Hana Šimečková
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Akademův živel 

Obyvatelé Alery po staletí využívali živly, aby bránili svou zem před cizími nepřáteli. Ale žádný z nich je nedokáže uchránit před nebezpečím, jež bují v jejich řadách. Vladaře oslabil zákeřný útok, vedený Kanimy za mořem. Pokud zemře, krvavá občanská válka o trůn bude nevyhnutelná. Takže je na Tavim, aby mařil pokusy o atentát a odhalil zrádce v kruzích vladařových špionů.

Mávla rukou a povzdechla si. „Já vím, já vím. Když jsem ji potkala na Kalarově zahradní slavnosti, na okamžik jsem si myslela, že mě snad i napadne. Snažila jsem se je varovat, že jsou v nebezpečí a Seraina totožnost je možná prozrazena. Myslela jsem, že mě poslechly. Odešly dost rychle.“
„Je sporné, nakolik to v té chvíli bylo účinné,“ řekl Fidelias. „Každopádně musíme předpokládat, že Kalarovi lidé po ní budou pátrat, když se její tělo neobjeví.“

–––––––––––––––––––

Dnešní tipy zakončíme velkým finálním dílem knižní řady o čarodějce Sonee. Ta nemá klid ani po dvaceti letech bitvy a musí se znovu vydat do míst, jež jí před lety změnila celý život. Titul vydalo nakladatelství Zoner Press.

Sonea: Královna Zrádkyň

Autorka: Trudi Canavan

Překlad: Veronika Nohavicová
Počet stran: 384
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Sonea: Královna zrádkyň a prolistujte si ukázku z ní 

Vztahy mezi Kyralií a Sachakou jsou napjaté, do toho musí hlavní hrdinka řešit své vlastní problémy. Jejího syna Lorkina po návratu od Zrádkyň zajal sachakanský král a Zrádkyně se rozhodnou vsadit vše na jednu kartu. V Sachace propukne velká řež, ovšem vře to i v Kyralii. Podsvětí ovládá zbloudilý čaroděj, který se nezalekne ničeho. Nastávají boje na život a na smrt, které se neobejdou bez mnoha obětí.

Z vedlejší místnosti se ozvalo tlumené žuchnutí. Cery zvedl hlavu a zadíval se na dveře. Jsou snad Anyi a Gol vzhůru? On sám teď byl a pochyboval, že by v dohledné době znovu usnul. Pobyt ve stísněných prostorech měl na jeho spánek vždy špatný vliv.
Vyklouzl z postele, automaticky si natáhl kalhoty a sáhl pro kabátec. Jednu ruku strčil do rukávu, zašátral po klice dveří a tiše za ni zabral. Když zatlačil a dveře se otevřely, naskytl se mu pohled na Anyi. Skláněla se nad Golem, čepel odrážející svit nočních lamp připravenou k úderu.


Čtete rádi fantasy literaturu? Zaujala vás některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStallo

Spjut, Stefan

Host, 2013

zobrazit info o knizeApokalypsa II

Giordano, Mario

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizePokrevní pouta 4: Ohnivé srdce

Mead, Richelle

Domino, 2014

zobrazit info o knizeAkademův živel

Butcher, Jim

Fantom Print, 2014

zobrazit info o knizeSonea: Královna zrádkyň
Trilogie zrádkyň

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

Napsat komentář