Vyhrajte román o přátelství a lásce v dobách války

Dopisy-z-ostrova-Skye-perex
Příběh o lásce, naději a osudu, díky němuž se příběh matky po mnoha letech opakuje i v životě její dcery. Oběma totiž zkříží cestu láska k muži, který odešel do války. Budou mít oba příběhy i stejný konec? To už si pojďte sami přečíst.

Láska s válkou na pozadí

Píše se rok 1912. Čtyřiadvacetiletá Elspeth nikdy neopustila svůj domov na ostrově Skye. Když dostane dopis od studenta Davida Grahama až z daleké Ameriky, začnou si pravidelně dopisovat a jejich přátelství přeroste v lásku. Elspeth je ale vdaná a David je vyslán do Evropy jako řidič sanitky na západní frontě. Elspeth nezbývá nic jiného než se modlit, že válku přežije. Druhá rovina příběhu se odehrává roku 1940. Elspethina dcera se zamiluje do válečného pilota… čeká ji stejný osud jako její matku?

 

Dopisy z ostrova Skye

Autorka: Jessica Brockmole

Vydává: nakladatelství Motto
Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2014
ISBN: 978-80-2670-122-4

Přečtěte si více o knize Dopisy z ostrova Skye, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media.

 

Ukázka z knihy

Před čtyřmi dny Velká Británie vyhlásila válku Německu. Zatímco já jsem seděla sama v našem domku, pročítala si staré dopisy a opevňovala své srdce před velkými city, svět se řítil do války… on prohlásil, že si jenom zabalí věci a narukuje. Sotva se vrátil domů a už se zase chystal odejít. A kvůli čemu? Z čeho usuzuje, že tahle válka má cokoliv společného s ním? S naším ostrovem? S námi?
„Náš svět už neexistuje,“ řekl mi. „A já ho nemůžu přivést zpátky, ale rozhodně se pokusím zabránit tomu, aby se to, co ze světa venku ještě zbývá, rozpadlo na kousky.“
Byl tak klidný, Davey. Vybavuji si ho, jak se během řeči ohlédl přes rameno a všiml si racka letícího kolem, jakoby zpomaleně. Dokonce i ovce se ztišily. Celý ostrov se zastavil a naslouchal jeho prohlášení. Jako kdyby dávalo smysl! A já jsem hluboko uvnitř cítila prudkou bolest; byla jsem si jistá, že je to ono příslovečné „zlomené srdce“.

 

O autorce

Jessica Brockmole odmalička milovala historické romány a v dospělosti se stala jejich recenzentkou. Je Američanka, ale k prvotině Dopisy z ostrova Skye ji inspirovala návštěva skotského ostrova a jeho odloučenost. Román v dopisech okamžitě vzbudil mezinárodní zájem kritiky a stal se světovým bestsellerem. Práva na překlad byla prodána do desítek zemí. Když Jessica Brockmole zrovna nepíše, ráda navštěvuje antikvariáty a nechává se pohltit atmosférou starých zaprášených knih.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Motto)

 

Vyhrajte knihu Dopisy z ostrova Skye

Celosvětově úspěšný román se odvíjí na pozadí válečné vřavy, která se přímo dotkne i obou hrdinek knihy. Příběh se odehrává ve dvou rovinách, ale zdá se, že obě ženy, matku a dceru, čeká stejný osud. Bude se historie opakovat? To už si přečtěte sami, právě teď můžete knihu Dopisy z ostrova Skye získat od nás.

Ve spolupráci se společností Albratros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě román Dopisy z ostrova Skye vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dopisy z ostrova Skye
probíhá od 27. března do 9. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dopisy z ostrova Skye

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDopisy z ostrova Skye

Brockmole, Jessica

Motto, 2014

Vyhrajte román o přátelství a lásce v dobách války - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Neobee napsal:

    Děkuji za výhru. Kniha dorazila v pořádku :-)

Napsat komentář