Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. března 2014

Nenechte si ujít
Známé pořekadlo praví: „březen – za kamna vlezem“. Místo kamen bychom vám doporučili zajít na nějakou literární akci. Pravidelně vám přinášíme informace o literárním dění pro dospělé i pro děti. Vyberete si?

pondělí 24. března bychom vás rádi pozvali do Brna. V 17 hodin v knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia budou mít vzácného hosta. Bude jím autor knihy Rozmarná léta, v níž vzpomíná na své dětství a formující kulturní zázemí pražské měšťanské rodiny, na studium na FAMU a na okolnosti svého rozhodnutí pro film navzdory tomu, že jeho původní láskou bylo divadlo. Mezi jeho nejslavnější snímky patří Ostře sledované vlaky a Rozmarné léto v době filmové „nové vlny“. Za první z nich získal dokonce Oscara. Určitě jste poznali, že hostem bude Jiří Menzel. Tímto vás zveme na besedu a autogramiádu k jeho knize Rozmarná léta vydanou nakladatelstvím Slovart.

Rovněž v pondělí v 17 hodin, ale na úplně na jiném místě naší republiky, se bude konat autogramiáda Zdeňka Svěráka ke knize Po strništi bos. V knize vypráví o tom, jak byl jeden malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší. Nakladatelství Fragment, které titul vydalo, zveřejnilo ukázku z této knihy. Skutečnou atmosféru z pražského křtu jsme vám přinesli na našich stránkách formou skvělé reportáže. Na autogramiádu můžete přijít do knihkupectví Neoluxor OC Futurum v Hradci Králové.

Ve čtvrtek 27. března, v předvečer stého výročí narození Bohumila Hrabala, vás zveme do Prahy do Paláce knih Luxor. Od 17 hodin zde proběhne křest výpravné publikace Hlučná samota s podtitulem Sto let Bohumila Hrabala. Titul vydalo nakladatelství Mladá fronta. Kniha o životě známého českého spisovatele je jedinečným výborem nejen autentických dokumentů a fotografií, ale také ukázek jeho korespondence, původních neupravovaných strojopisů básní, povídek a románů.  Recenzi jedné z nejznámějších a nestárnoucích Hrabalových knih, publikace Příliš hlučná samota, si můžete přečíst na našich stránkách.

Věříme, že i tentokrát vám přinášíme zajímavé tipy na návštěvy literárních.akcí. Pokud hledáte jiné, tak spoustu dalších najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář