Vyhrajte román Stavitelé mostů

Stavitelé mostů
Tři bratři se kvůli tragické rodinné události ocitnou v nesnázích. Zároveň však mají štěstí v neštěstí – díky dobročinnému spolku se z nich stanou Stavitelé mostů. Napínavý román je příběhem o lásce, životních cestách a především vztahu mezi bratry.

První část trilogie autora Jana Gilloua slaví úspěchy po celém světě. Pokud se i vy chcete začíst do knihy, která popisuje cesty a vztah bratrů napříč kontinenty a která vás připoutá od první strany, můžete si právě teď o knihu zasoutěžit. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro dva z vás totiž připravili možnost tento napínavý román vyhrát.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Jan Guillou (nar. 1944) je pravděpodobně nejoblíbenější švédský spisovatel. Napínavými příběhy se mu podařilo zaujmout i nejnáročnější čtenáře a kritiky. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a jen ve Švédsku se jich prodalo přes deset milionů. Podle jeho románu Ondskan (Zlo, 1981) byl natočen film nominovaný na cenu Akademie. Román Stavitelé mostů je prvním dílem trilogie Velké století.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Stavitelé mostů

Tři bratři Lauritz, Oscar a Sverre jsou poté, co jejich otec a strýc zahynou v Severním moři, nuceni opustit malou pobřežní vesničku a vydělávat si na živobytí ve městě. Stanou se z nich učni tamějšího provazníka. Jejich řemeslné nadání vzbudí pozornost dobročinného spolku, pod jehož záštitou mají být chlapci na univerzitě v Drážďanech vzděláváni jako stavitelé mostů a železnic. Po studiích se bratři rozdělí a každý si jde svou cestou. Lauritz se vrací do Norska a zapojuje se do stavby jedné z nejvýznamnějších železnic, Oscar odchází do Německé východní Afriky a Sverre, jenž uposlechl hlas srdce, se vydává se svou láskou do Anglie.
Román Stavitelé mostů, první díl Guillouovy nejrozsáhlejší románové série Velké století, je nadčasovým příběhem o bratrství, lásce a poslání, který překračuje hranice kontinentů. Jeho hrdinové musejí čelit krutým vánicím v západním Norsku i vedru a zákeřným epidemiím v Německé východní Africe. Je to rovněž příběh o lidstvu a století, které nás všechny utvářelo.

Autor: Jan Guillou

Vydalo: nakladatelství HOST
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2014
ISBN: 978-80-7294-856-7

Přečtěte si více o knize Stavitelé mostů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte ani na ukázku a náš článek o této knize.

 

Vyhrajte knihu Stavitelé mostů

Román od jednoho z nejoblíbenějších švédských spisovatelů, kterým Jan Guillou bezesporu je, nadchl po celém světě kritiky i náročné čtenáře. To je záruka dobrého počtení a napínavého příběhu, proto neváhejte a pusťte se do čtení i vy!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž, ve které dva  z vás mají možnost knihu Stavitelé mostů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stavitelé mostů
probíhá od 12. března do 25. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Stavitelé mostů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStavitelé mostů
Velké století 1

Guillou, Jan

Host, 2014

Napsat komentář