Napínavé pětisetstránkové vyprávění je plné vroucího citu i drsného humoru

Stavitelé mostů
Nový dobrodružný román nejprodávanějšího švédského spisovatele Jana Guilloua je dechberoucím příběhem o bratrství, lásce a cestě napříč kontinenty. První část trilogie Velké století zaujala i ty nejnáročnější kritiky a její práva získalo už dvanáct zemí po celém světě.

Tři bratři Lauritz, Oscar a Sverre jsou poté, co jejich otec a strýc zahynou v Severním moři, nuceni opustit malou pobřežní vesničku a vydělávat si na živobytí ve městě. Stanou se z nich učni tamějšího provazníka. Jejich řemeslné nadání vzbudí pozornost dobročinného spolku, pod jehož záštitou mají být chlapci na univerzitě v Drážďanech vzděláváni jako stavitelé mostů a železnic. Po studiích se bratři rozdělí a každý si jde svou cestou. Lauritz se vrací do Norska a zapojuje se do stavby jedné z nejvýznamnějších železnic, Oscar odchází do Německé východní Afriky a Sverre, jenž uposlechl hlas srdce, se vydává se svou láskou do Anglie.

Román Stavitelé mostů, první díl Guillouovy nejrozsáhlejší románové série Velké století, je nadčasovým příběhem o bratrství, lásce a poslání, který překračuje hranice kontinentů. Jeho hrdinové musejí čelit krutým vánicím v západním Norsku i vedru a zákeřným epidemiím v Německé východní Africe. Je to rovněž příběh o lidstvu a století, které nás všechny utvářelo.

Titul vydalo nakladatelství Host.

Stavitelé mostů

Autor: Jan Guillou

Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 560
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Stavitelé mostů a prolistujte si ukázku z ní 

 

Ohlasy na knihu

Jen málo spisovatelů vládne Guillouovou schopností psát romány, které se sarkastickou srozumitelností a průzračností ukazují svět takový, jaký je. Jan Guillou ví, o čem mluví, a má odvahu mluvit nahlas.

– Henning Mankell, spisovatel (autor knih Vrazi bez tváře, Psi z Rigy a Než přijde mráz)

Je to napínavé, pestré a úžasně zajímavé. Je těžké knihu odložit… toto je to nejlepší, co zatím Jan Guillou napsal.

– Motala & Vadstena Tidning, Švédsko

Stavitelé mostů jsou více než zajímavá historická úvaha. Je to především napínavý, grandiózní dobrodružný román o neobyčejné rodině.

– Tidningen Kulturen, Švédsko

 

Jan Guillou

Narodil se v roce 1944 a je pravděpodobně nejoblíbenějším švédským spisovatelem současnosti. Napínavými příběhy se mu podařilo zaujmout i nejnáročnější čtenáře a kritiky. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a jen ve Švédsku se jich prodalo přes deset milionů. Podle jeho románu Ondskan byl natočen film nominovaný na cenu Akademie. Román Stavitelé mostů je prvním dílem trilogie Velké století.

(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStavitelé mostů
Velké století 1

Guillou, Jan

Host, 2014

Napsat komentář