Jak zabít něco, co už je několik století mrtvé?

jeden-hrob-za-druhym-perex
Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její upíří manžel Bones museli během svého bouřlivého vztahu čelit ledasčemu. Pojďte se dnes s námi podívat, co dále je čeká v dalším dílu z urban fantasy série Noční lovci!

Jen málo sérií subžánru urban fantasy si dokáže v delším časovém horizontu udržet nejen kvalitu, ale také nadhled nad sebou samou. Jeaniene Frostová, duchovní matka obou nemrtvých milenců, to v cyklu Noční lovci zvládá na jedničku. Šest dílů, šest nelítostných protivníků, to vše prošpikováno dráždivou erotikou, dechberoucí akcí a svébytným humorem – není proč váhat! Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print!

Jeden hrob za druhým

Od hrobu ji dělí jeden neopatrný krůček… Jen tak tak zabránili válce mezi nemrtvými a Cat Crawfieldová si teď nepřeje nic jiného než trochu oddychu se svým manželem, upírem Bonesem. Nadání, které získala od voodoo královny New Orleans, přetrvává, až je nakonec vrhne opět do boje, tentokrát proti zákeřnému duchovi. Heinrich Kramer byl před několika stoletími lovcem čarodějnic. Teď na sebe každý rok o Halloweenu bere fyzickou podobu, mučí nevinné ženy, a nakonec je upálí zaživa. Tento rok však Cat a Bones musí riskovat vše, aby ho navěky poslali na druhý břeh.

Zkrátka – žádné zlořezávátko, které opijete rohlíkem a pošlete zpátky mamince. Cat a Bones budou muset vyšponovat veškeré nadpřirozené schopnosti na maximum, protože se nehodlají spokojit s polovičatou prací. Když už k čertům do kotle, tak s plnou parádou a navždy – nicméně zbývá „maličkost“: vymyslet, jak to udělat…

Ukázka z knihy

„Tak,“ řekla jsem, schválně jsem to slovo protáhla a podrbala Helsinga za ušima, „odkud se vy dva znáte?“
„Potkali jsme se před několika desítkami let v New Orleans,“ zamumlala Elisabeth.
„V červnu 1935,“ doplnil ji Fabian a rozpačitě si uhladil jednu kotletu. „Pamatuju si to, protože ten rok byl, ehm, nezvykle parný.“
Málem jsem se kousla do tváře, abych nevyprskla smíchy. Fabian je zakoukaný do hezké duší dámy! Pamatoval si přesný měsíc i rok. Nejenže duchové nevnímají teplotu, ale on to své chatrné vysvětlení korunoval ještě tím, že po ní vrhl zjihlý pohled. Hned však zase nasadil mdlý, neurčitý výraz.
Jo, tak to má blbé.
„Dobře, vy dva jste tedy nějakou dobu přátelé, ale vy tu přece nejste na zdvořilostní návštěvě, Elisabeth?“
Došlo mi, že to nějak souvisí s duchem, kterého chce zabít, ale pokud ano, má pěknou smůlu. Za prvé nejsem nájemný vrah, a Bones od toho už taky dávno upustil. Za další jsem neuměla pomoci ani strýci přejít na druhý břeh. Takže sejmout fantoma bylo nad mé síly, i kdyby mě najednou popadla chuť zahrát si na krotitelku duchů, což se mi zatím nechtělo.
Složila ruce v klíně a propletla prsty. „V roce 1789, když mi bylo dvacet sedm, mě upálili jako čarodějnici,“ začala tiše vyprávět.
I když se to stalo před více než pěti sty lety, sykla jsem. Vím, jak chutná pálení ohněm, a v obou případech to pro mě byl mučivý zážitek.

Na pokračování ukázky z knihy se můžete těšit již zítra!

Autor: Jeaniene Frost

Překlad: Petra Kubašková
Počet stran: 224
Formát: 145×205
Vazba: pevná s přebalem
Nakladatel: Fantom Print

Přečtěte si více o knize Jeden hrob za druhým


O autorce

Jeaniene Frost se narodila 13. června 1974 a v současné době žije na Floridě. Podle periodik New York Time a USA Today se tato autorka slavné série Night Huntress (Noční lovci) řadí mezi nejlépe se prodávající spisovatele. Práva na její knížky zakoupilo 14 zemí.

(zdroj: http://jeanienefrost.com/)

Nakladatelství Fantom Print

Nakladatelství Fantom Print, jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJeden hrob za druhým

Frost, Jeaniene

Fantom Print, 2014

Napsat komentář