Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. března 2014

Nenechte si ujít
Březen – měsíc čtenáře je v plném proudu. Přichystali jsme si v jeho průběhu pro vás malou ochutnávku literárních akcí. Budete se moci setkat s významnými spisovateli a nabídneme vám i lákavé literární setkání pro malé čtenáře a jejich rodiče.

První den nadcházejícího týdne, v pondělí 10. března, se můžete v Praze setkat s významným rakouským autorem Robertem Menassem. Autor se věnuje tématům pronásledování Židů, náboženskému fanatismu, křesťanství, nacismu i historii Rakouska. Všechna tato témata skloubil v románě Vyhnání z pekla. Na setkání s autorem nejen o této knize můžete přijít do literární kavárny Knihkupectví Academia od 17 hodin. Srdečně vás zve nakladatelství Academia.

Rovněž v  pondělí 10. března proběhne v Brně v 19 hodin na Skleněné louce diskusní večer se známým českým spisovatelem, dramatikem, scénáristou a politikem Milanem Uhdem. Na akci bude odpovídat na otázky šéfredaktora Miroslava Balaštíka a režiséra a skladatele Zdenka Plachého. Srdečně vás zve nakladatelství Host a sdružení Skleněná louka. Jeho kniha Rozpomínky. Co na sebe vím  je cenným svědectvím o české a moravské kultuře a společnosti druhé poloviny 20. století.

Máte děti a čtete jim knížky? Pak vás určitě zaujme akce nazvaná Rodiče čtou dětem z knihy Eliáš a babička z vajíčka. Čeká na vás roztomilý příběh o šestiletém chlapci Eliášovi, který je doma často sám. Jednou se mu podaří najít v parku zvláštní, žluté vajíčko. Myslí si, že se mu z něj vylíhne ptáče, ale místo ptáčka se z vajíčka vyklube malinkatá babička s křídly… Více o knize i autorce Ivě Procházkové si můžete přečíst na našich stránkách. Účinkovat budou herci Jana Janěková mladší a Igor Chmela. Přítomna bude samotná autorka Iva Procházková i ilustrátorka Markéta Vydrová. Do provoněné kavárny Chococafé v Praze vás ve středu 12. března od 16hodin zve nakladatelství Mladá fronta.

Pozvánku do Polského institutu v Praze pro vás máme na čtvrtek 13. března. Od 18 hodin se zde uskuteční beseda se spisovatelem a novinářem Pawłem Smoleńským, autorem knihy Izrael už se nevznáší. V této publikaci si můžete prostřednictvím reportáží udělat procházku po uličkách izraelských měst, kibucech, plážích, hospodách nebo svatyních. Kniha vyšla v nakladatelství Dokořán.

O dalších literárních akcích, které jsou pro vás připraveny, si můžete přečíst v našem Kalendáři akcí.

Věříme, že si v něm vyberete.

Doporučení:
Share

Napsat komentář