Březen měsíc čtenářů se vsetínskou knihovnou

Městská veřejná knihovna Vsetín
V Masarykově veřejné knihovně Vsetín je březen zasvěcen čtenářům. Co si pro ně nachystali?

Březen je již tradičně (po měsíci knihy či měsíci internetu) měsícem čtenářů. Chtěli bychom se zaměřit hodně na čtení ve všech podobách, ale také poděkovat našim návštěvníkům a čtenářům za jejich přízeň a ty nejvěrnější odměnit. Proto budou oceněny tři „čtenářské rodiny“, které si v roce 2013 vypůjčily nejvíce knih, ale také nejčastěji využívají služeb knihovny.

Letošní Březen měsíc čtenářů má motto „Hrabalovský rok v knihovnách“, protože letos si připomínáme 100. výročí od narození spisovatele Bohumila Hrabala. I naše knihovna věnuje Bohumilu Hrabalovi jeden březnový den (28.3.), kdy si připomeneme jeho tvorbu v knižní i filmové podobě. Vaše znalosti si budete moci ověřit v přichystaném kvízu nebo nám pomůžete při stavbě komínu z knížek. Součástí Hrabalovského dne v knihovně bude i vyhodnocení nejlepší čtenářské rodiny.

Na děti nezapomínáme ani během jarních prázdnin. V dětských půjčovnách je pro ně připraven program. Dětská knihovna na Dolním náměstí připravuje na 5. března oslavu svého prvního roku v nových prostorách. Můžete se zapojit do soutěže o název a logo dětské knihovny.

Do března také patří Týden čtení od 10. do 14. března. Nebudeme číst pouze studentům v knihovně, ale také ve vsetínské nemocnici na dětském oddělení a LDN nebo v Charitě. Čtení sluší každému! Můžete se těšit na 20 minut hlasitého čtení s dětskou knihou. Dětem ze škol zpestří den Kapřík Metlík s Janem Opatřilem (24.3.).

Uvítáme, když nám dáte vědět, co můžeme změnit – prostředí, fondy, služby, sebe… Líbí se nám, když společně s vámi i dalšími organizacemi podpoříme četbu a čtenářství.

Akce v celé republice probíhají za podpory SKIP.


Masarykova veřejná knihovna Vsetín je příspěvková organizace města Vsetína. Je veřejnou knihovnou s univerzálními knihovními fondy a regionální centrum knihovnických, bibliografických a informačních služeb pro síť veřejných knihoven okresu Vsetín.

Centrální budova knihovny na Dolním náměstí má tři patra, přístupná je hlavním vchodem z náměstí nebo přes turistické informační centrum. Vracet knihy můžete také v turistickém informačním centru. Ve 3. patře centrální budovy na pravé straně od schodiště naproti K klubu (musíte projít chodbou kolem kanceláří) je dětská půjčovna. Knihovna má dále 2 sídlištní dětské pobočky v Luhu a v Rokytnici.

Půjčit si zde můžete knihy, časopisy, noviny, CD (hudba i mluvené slovo), deskové hry, čtečky elektronických knih, tematické kufříky ad. Dostupné jsou i elektronické zdroje. V knihovně jsou přístupné PC, veřejný internet, Wi-Fi.

Doporučení:
Share

Napsat komentář