Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. března 2014

Nenechte si ujít
Březen je ve znamení měsíce čtenářů. Nejen v knihovnách na vás čeká pestrý program. První březnový týden vás pozveme na několik zajímavých literárních akcí, například na scénické čtení, autogramiádu, poslech ukázek z nejnovějších knih či knižní veletrh.

Za vypravěčem s darem vtipné, dobromyslné ironie Zdenkem Mertou se vypravíme v pondělí 3. března do Čáslavi. V rámci cyklu scénických čtení nazvaných Listování Vám představí knihu Pražská svatba a jiné erotické povídky. Jak se píše v anotaci knihy, jedná se o jedenáct milostných příběhů, v nichž autor nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase naplněné touhy, často komicky a hravě. Publikaci Pražská svatba a jiné erotické povídky letos vydalo nakladatelství Mladá fronta. Přijít můžete do Café LaDus v 17.30.

Jeden z nejvýznamnějších spisovatelů minulého století, Vladimír Páral, bude ve středu 5. března Brně. Se spisovatelem se budete moci setkat, pokud přijdete v 17 hodin na jeho autogramiádu, která proběhne na pobočce Knihy Dobrovský Joštova. Možná se vám vybaví knihy jako Soukromá vichřice, Milenci a vrazi nebo Profesionální žena. Nyní, po dvacetileté odmlce, autor přichází se vzrušující novelou nazvanou Kniha o biči. Publikace navazuje na znepokojivé romány jako Historie od Pauline Reage, Venuše v kožišu Leopolda von Sacher-Masocha či Trestanecká kolonie Franze Kafky.

Nemůžete si vybrat, co číst? Pro inspiraci si můžete přijít do studovny Šmidingerovy knihovny ve Strakonicích. Na čtvrtek 6. března je zde naplánována zajímavá akce nazvaná Knihy sluší každému – knihy které frčí. V 15 hodin si můžete přijít poslechnout ukázky z knižních novinek a vybrat si tu pravou.

Pro návštěvníky Ostravy máme pozvánku, kterou si knihomolové rozhodně nemohou nechat ujít. Od pátku 7. března do neděle 9. března se bude konat již 4. Ostravský knižní veletrh. Vy, kteří jste navštívili veletrh v minulých letech, jistě víte, že na vás budou čekat knihy nejrůznějších žánrů a bohatý doprovodný program. Přichystány jsou besedy a setkání s autory. Například s ing. Janem Zubatým, Václavem Žmolíkem, Michalem Sýkorou, Arnoštem Vašíčkem, Evženem Bočkem a mnoho dalších. Například v sobotu 8. března ve 13.30 v rámci veletrhu proběhne autogramiáda s ostravskou rodačkou Nelou Rywikovou a představení její knihy Dům číslo 6 vydané v nakladatelství Host. Recenzi této knihy si můžete přečíst na našich stránkách. Knižní veletrh bude probíhat tradičně na výstavišti Černá louka.

Věříme, že vás některá z našich nabízených literárních akcí zaujala. Na další tipy se můžete podívat do Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář