Litvínovská knihovna oslaví v březnu svátek všech čtenářů

MKL
Litvínovská knihovna se připravuje na svátek všech čtenářů. Na celý březen chystá řadu zajímavých akcí a nabídek pro všechny věkové kategorie.

V litvínovské knihovně právě vrcholí přípravy na svátek všech čtenářů, který se každoročně slaví v březnu. V rámci celé knihovny se chystá řada zajímavých akcí a nabídek nejen pro čtenáře všech věkových kategorií.

Již tradičně se mohou zapomnětlíci těšit na amnestii a přijít vrátit výpůjčky, u kterých již naskočila upomínka.

V prvním březnovém týdnu proběhne ve sklepních prostorech knihovny oblíbená burza knih. Za symbolickou cenu si zde každý může zakoupit vyřazené knihy různých žánrů.

Ve vstupní hale se chystá Knihovnička štěstí. Ta měla velký úspěch již v říjnovém Týdnu knihoven. Za drobný peníz (5 Kč) si návštěvníci mohou koupit dárkově zabalenou knihu. Po rozbalení sami uvidí, zda byla jejich volba šťastná.

Letošní rok je ve znamení stého výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala. Při této příležitosti je v dospělém oddělení připravena malá výstavka jeho děl, kterými knihovna disponuje a několik zajímavých informací z jeho života.

10. 3. se mohou zájemci těšit na první letošní knihovnickou dílničku. Má název Šperky z plastu aneb recyklovaná krása. Neméně zajímavá akce, Listové těsto 100x jinak, se uskuteční 24. 3. Na obě akce se zájemci mohou již nyní hlásit přímo v knihovně.

Nezapomnělo se ani na malé čtenáře. V dětském oddělení proběhne 20. 3. beseda se cvičitelem psů.

Žákům 4. tříd základních škol přijde předčítat regionální spisovatel Pavel Brycz ze své knihy Bílá paní na hlídání. Řeč bude i o tvorbě večerníčků a také o jeho nové knize Neberte nám Ptáka Loskutáka. Ta se zaměřuje na logopedické vady a vypořádávání se s nimi.

 

Městská knihovna Litvínov využila nabídky firmy Anopress a ve dnech od 17. 2. do 31. 3. nabídne čtenářům zdarma přístup do mediální databáze. Ta obsahuje české deníky včetně regionálních, přepisy některých rozhlasových a televizních pořadů, vybrané zpravodajské a informační servery a populárně naučné časopisy v retrospektivě od roku 1996. Uživatelé si mohou v elektronické podobě přečíst nejaktuálnější informace z politiky, ekonomiky, kultury nebo sportu. Tato akce se uskuteční v rámci březnového měsíce čtenářů.


Zdroj: http://www.knihovna-litvinov.cz/

Doporučení:
Share

Napsat komentář