Vyhrajte knihu o Dagmar Havlové

Dagmar-Zena-velkeho-muze
Dagmar Havlová je žena mnoha tváří. Na počátku herecké kariéry hrála převážně uhiňané, naivní dívky, které málem neumí napočítat do pěti. Ale postupem času se z ní stala dáma, dokonce první dáma. Pojďte si přečíst o její cestě z Brna až na Pražský hrad.

Žena a láska velkého muže

Hvězdička ze snímků Juraje Herze a třeba také z filmu Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag, vyroste v přední českou filmovou herečku. A především se stane uznávanou hvězdou činoherní scény, prestiž divadelní herečky si vydobyde i rolí Kathleen ve hře Chvíle pravdy. Démonický a současně naturalistický Fellini neřekne napřímo – stane velmi vlivnou ženou, ale Dagmar se dokonce brzy stane chotí hlavy státu. A co víc, i opravdovou láskou Václava Havla, nepochybně největšího muže přelomu našich století a „otce naší doby“, jak prvního českého prezidenta nazval autor ve své úspěšné knize Člověk Havel. A Dagmar Havlovou nyní pojmenuje přívlastky „žena a láska velkého muže“. Ano, tato kniha je, na rozdíl od převážně negativních až zlých pohledů, reálným přemítáním autora nad životem i dílem Dagmar Havlové jako pozoruhodné osobnosti herecké i lidské. Svým vyváženým uvažováním je daleka bulvárním kampaním a tak ji lze označit za rozumný i laskavý portrét na obranu jedné hrdinky naší doby. Mnozí z nás ani netuší a nikdo by zřejmě neřekl, že Dagmar Havlová oslaví zanedlouho šedesáté narozeniny.

 

Dagmar Žena velkého muže

Autor: Petr Čermák

Značka: Imagination of people
Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-87685-02-0

Přečtěte si více o knize Dagmar – Žena velkého muže, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. A podívejte se i a ukázku.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dagmar – Žena velkého muže

Po knize o Václavu Havlovi se Petr Čermák věnuje i jeho ženě a velké lásce – Dagmar Havlové. Poloautorizovaná biografie o první dámě vám nabídne seriózní pojednání o jejím životě a vztahu s bývalým prezidentem, které ostře kontrastuje s články, které o bývalé první dámě vychází v bulváru. Pokud vás zajímají biografické knihy o českých osobnostech, neměla by vám kniha Dagmar – Žena velkého muže ve sbírce chybět.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Dagmar – Žena velkého muže vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dagmar – Žena velkého muže
probíhá od 21. února do 6. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dagmar – Žena velkého muže

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDagmar Žena velkého muže

Čermák, Petr

Knihcentrum.cz, 2012

Napsat komentář