Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. února 2014

Nenechte si ujít
Třetí únorový týden si nenechte ujít literární procházku, předčítání ze sbírky oceněného básníka Petra Hrušky, zábavu s Oldřichem Kaiserem nebo besedu o osudech židovských dětí.

Tento týden zahájíme procházkou. Scénické čtení z nové knihy Evy Turnové nazvané Turnový háj 2 se bude konat v pondělí 17. února od 20 hodin v pražském Divadle Archa. Hájem vás provede Radomil Uhlíř, zahrají Lenka Dusilová, Eva Turnová, Michal Nejtek a Jaroslav Kvasnička. Knihu pokřtí Renata Kalenská.

Darmata je název poslední kniha básníka Petra Hrušky, laureáta Státní ceny za literaturu 2013. Ostravský básník ji dostal právě za tuto sbírku vydanou v červnu 2012. V Galerii Montmartre v Praze je na úterý 18. února na 19. hodinu naplánována akce, na níž básník bude číst z této knihy a Yvetta Ellerová zazpívá zhudebněné básně. Básnická sbírka Darmata je v pořadí pátou sbírkou Petra Hrušky a byla vydána v nakladatelství Host. Více o knize i autorovi si můžete přečíst na našich stránkách.

Ve středu 19. února bychom vás rádi pozvali do Krajské knihovny v Karlových Varech na pravidelný cyklus hlasitého čtení Čteníčko mučeníčko. Tentokrát se bude číst z dobře známé světové literatury, a to z knihy Na západní frontě klid od E. M. Remarquea. Čtení začíná v netradiční dobu: v 16.16.

Počkáte-li až do čtvrtka 21. února, můžete se dočkat akce Čekání na Magora. Zábavný program je koncipován jako pocta významnému českému básníku Ivanu M. Jirousovi. Oldřich Kaiser se vám tentokrát představí i trochu jinak, než jak jste zvyklí. Předvede nejen vtipné improvizace, ale poznáte ho také v roli zpěváka a muzikanta, hrajícího na kytaru a housle. V duetu s písničkářkou Dášou Vokatou se můžete těšit na slavné hity 60. a 70. let. Akce se bude konat od 19.30 v Divadle Horní Počernice v Praze.

Na pátek 21. února máme pro vás pozvání do Brna  Proběhne zde beseda Přátelství navzdory Hitlerovi s novinářkou a spisovatelkou Juditou Matyášovou o osudech židovských dětí, kterým se v roce 1939 podařilo uniknout z tehdejšího protektorátu. Přijít můžete v 18 hodin do Knihovny Jiřího Mahena na pobočku Žabovřesky. Autogramiáda bude spojena s prodejem knih.

Pokud jste si z nabízených akcí vybrali, budeme rádi. Pokud ne, máte možnost nahlédnout do našeho Kalendáře akcí, kde naleznete spoustu dalších tipů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář