Vše, co potřebujete vědět o korálkování

Kniha rad a návodů je inspirací pro všechny, kteří rádi vyrábí z korálků. Publikace je určena nejen začátečníkům, ale i těm, kteří už mají s tvorbou z korálků zkušenosti. Nechybí ani spousta fotografií s návody a postupy.

Všechno, co potřebujete vědět o korálkování – od základů až po dokončení šperku.

Flitry odrážejí světlo a rozzáří vaše náušnice.

Navlékáte korálky a narazili jste na problém, se kterým si nevíte rady? Rádi byste se něco dozvěděli o úplně nové technice? Hodilo by se vám pár rad ohledně nejrůznějších postupů? Snadná pomoc. Zeptali jsme se za vás.

Rovných 200 otázek v téhle knize přináší právě tolik odpovědí, takže nezůstane nic, v čem byste ještě tápali, co by vám bylo nejasné. Najdete tu odpovědi, které se budou hodit začátečníkům, ale i rady pokročilým a zkušeným korálkářům. Otázky a odpovědi týkající se veškerých aspektů práce s korálky. Nezapomeneme ani na potřebné nástroje a materiály.

Krásné názorné ilustrace pak pomohou k pochopení všech postupů a metod.

Křehký sedmikráskový řetízek je hezkým náhrdelníkem pro děti nebo může být připevněn k tkanině a ozdobit oděv.

 

Korálky: 200 otázek a odpovědí

Všechno, co potřebujete vědět o korálkování – od základů až po dokončení šperku

Autorky: Ashley a Dorothy Woodovy

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 146 × 195 mm
ISBN: 978-80-7359-394-0
Doporučená cena: 249 Kč

Kniha Korálky: 200 otázek a odpovědí vyšla v nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Tkaní je příliš volné – jak je zpevnit?

Pokud pracujete volně, vaše korálkování může být příliš měkké, aby drželo svůj tvar. Volné tkaní z korálků je také problém, protože se konce vlákna snadno uvolní a korálkový kousek se může rozpadnout. Když na začátek svého díla dáte zarážku nebo zarážecí pružinku, pomůže to zachovat napětí, protože s jejich pomocí můžete v prvních několika řadách svou práci zoevnit. Můžete také čas od času zajistit vlákno lodní smyčkou (viz Otázku 89), aby se neuvolňovalo. Nanesení kondicionéru nebo korálkovacího vosku na vlákno způsobuje, že je trochu lepkavé a korálky během práce nesklouzávají zpět. Pokud kondicionér neradi používáte, zkuste vlákna zdvojovat, tím se vyplní otvory korálků a dílo se vyztuží. Možná se vám bude zdát obtížnější vetkávat konce, ale můžete nechat dlouhý ocásek a všít každé vlákno odděleně tenkou jehlou. S menšími korálky a vláknem stejné velikosti bude dílo pevnější – mějte na paměti, že důležitý je otvor v korálku, nikoli jeho průměr, takže kousek z japonských válečků a kousek ze zrnek se stejným vnějším průměrem budou mít rozdílná pnutí.

Další tituly v edici Pro šikovné ruce:


 


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Objevují se však i díla českých autorů. Prozatím k nim patří například Eva Brabcová se svým svěžím humorem, Martina Wolfová s příběhem o lásce, která začala už před staletími, Vladimír Kafka se svou neuvěřitelnou výpovědí o síle mysli, Jenny Nowak a její „slabikář“ optimistického čarování, Sarah Bidermans s dráždivým nádechem erotiky a další. Vybrat si tedy můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie. V roce 2012 začalo nakladatelství vydávat beletrizované životopisy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKorálky: 200 otázek a odpovědí

Woodová,Dorothy - Woodová,Ashley

Metafora, 2014

Napsat komentář