Zahrajte si o napínavou knihu Královi psi

Kralovi-psi
Přečtete si rádi dobrou detektivku? V těch z naší doby má hlavní hrdina k dispozici nejmodernější počítač, testy DNA a rychlý vůz. Ale jak pracovali detektivové, dokud nic z toho ještě nebylo vynalezeno? Pojďte si o tom přečíst!

Vyšetřování v dobách staré Anglie

Za časů, kdy Británie byla plná znesvářených kmenů a nejdůležitějšími znaky mužnosti bylo mít syna a dlouhé copy, se nedaleko Oxfordu potkali Winston, bývalý mnich, který se posléze stal úspěšným a žádaným malířem, a Halfdan, mladý svůdce a floutek, jenž díky válečným půtkám přišel o rodný dvorec a veškerý majetek, zato neztratil šlechtickou pýchu. A jak už to v dobrých příbězích bývá, souhra okolností, intrik a nedorozumění spojí nejenom jejich cesty, ale dovede je až před krále, který je pověří důležitým úkolem – spravedlivě vyřešit vraždu saského velmože, jejíž neobjasnění nebo křivá obvinění by mohla vést k rozbití nově nastoleného a křehkého míru mezi kmeny a k dalším krveprolitím. Nezkušený mladíček Halfdan a důvtipný starší Winston (nesourodá dvojice vzdáleně připomíná protagonisty z Ecova Jména růže) se postupně snaží odkrývat stopy vedoucí k vrahovi, což se však nikomu z Oxfordu příliš nelíbí… Podaří se jim jejich úkol splnit a dostanou od krále slíbenou odměnu?

Královi psi

Autor: Martin Jensen

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-259-0132-8

Přečtěte si více o knize Královi psi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také přečíst krátkou ukázku; pro stažení další ukázky z knihy klikněte zde.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami devíti samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD.

Ukázka z knihy

Winston hostinskou požádal, aby přinesla ještě dva korbely a vzala i jeden pro sebe.
Když vstávala, viděl jsem jí na očích, že by Winston neměl počítat s tím, že je na prodej za jedno pivo. Přestože ženskou asi potřeboval, měl jsem i já za to, že na to jde až moc zhurta. I ženy v letech ocení, pokud s nimi člověk chvíli laškuje, než se je opravdu pokusí sbalit.
Jenže ne. Když se Alfilda vrátila ke stolu s našimi pivy a pohárkem medoviny pro sebe, netvářil se, že by se jí chtěl dvořit.
Místo toho se rozhlédl po prázdné hospodě, napil se, pečlivě si utřel vousy a naklonil se přes stůl.
„Město je plné vojáků a panstva.“
Udiveně na něj pohlédla. „Samozřejmě.“
„Prosím?“ Winston vypadal zmateně. „Proč je to samozřejmé?“
„Král svolal witan a dánské náčelníky, aby se dostavili.“
„Sem do Oxfordu?“
Winston se podíval na mě a já jsem zavrtěl hlavou. Ani já jsem o tom nevěděl, ale tím se přece vysvětlovalo, proč ho sem Ælfgifu povolala.
„Kam jinam?“ Alfilda stáhla ústa, jako by ji najednou začaly trápit špatné vzpomínky. „Všichni vědí, že Oxford nenávidí víc než Londýn. Londýn proto, že se město postavilo proti němu. A nás kvůli tomu, co se stalo na den svatého Bricia.“  (str.47–48)

Vyhrajte knihu Královi psi

Detektivní příběh, který má být první částí zamýšlené pětidílné série o dvou mužích, kteří se od sebe liší jako černá a bílá, vás zavede do starověké Anglie, kde došlo k vraždě. Nesourodá dvojice je králem pověřena, aby našla vraha. Podaří se jim překonat vzájemné rozdíly a vyřešit případ?

Ve spolupráci se společností Albratros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Královi psi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Královi psi
probíhá od 13. února do 26. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Královi psi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálovi psi

Jensen, Martin

Plus, 2013

Zahrajte si o napínavou knihu Královi psi - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. milcal52 milcal52 napsal:

    Já ji taky vyhrála, ale nepřišla mi….

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Je možné, že přijde v následujících dnech. Pošta nepracuje vždy stejně rychle…

      • milcal52 milcal52 napsal:

        S tou poštou máte pravdu, třeba jsem i dál od místa, odkud byla knížka posílána… :-)

      • milcal52 milcal52 napsal:

        Dobrý den, tak knížka „Královi psi“ mi ani dnes nepřišla. Ale přišla mi už knížka „Ukradená objetí“, moc děkuju. Taky mi přišla vydražená knížka „Duhová ulice“. Děkuju za velmi rychlé zaslání, už se moc těším na čtení…

      • milcal52 milcal52 napsal:

        Tak oprava :-) jedna pošťačka přinesla dopoledne „Ukradená objetí“ A teď přivezl pošťák zase knížku „Královi psi“ Nevím, proč to tak dělí….děkuju ještě jednou za všechny knížky….

  2. kistka napsal:

    Právě mi byla doručena výhra – Královi psi. Už se těším, až se pustím do čtení. Moc děkuji a přeji hezký den.

  3. ko21 napsal:

    Dobrý den,
    u této soutěže jsem měla tip 1472, a nejsem mezi výherci??????
    S pozdravem Martina

Napsat komentář