Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. února 2014

Nenechte si ujít
Ať patříte mezi ty, kteří slaví svatého Valentýna, nebo ne, nadcházející týden se ponese v duchu oslav všech zamilovaných. Je-li vaše drahá polovička kulturně založena, máme pro vás několik tipů, kam spolu můžete zajít.

pondělí 10. února budete mít poslední možnost shlédnout výstavu plakátů a knih pražského Goethe-Institutu , jež představuje aktuální německy psané knihy pro děti a mládež. Výstava probíhá v Moravské zemské knihovně v Brně. V pondělí je otevřena až do 22 hodin.

Velmi pěkný poetický večer s názvem Proč si nezatančíte? se bude konat v úterý 11. února od 20 hodin v Divadle Viola v Praze. V podání Jiřího Lábuse a za klavírního doprovodu Emila Viklického se vám představí Raymond Carver. Znáte tohoto mistra krátké prózy, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů americké literatury 80. let minulého století?

Určitě už jste slyšeli jméno slavné české módní návrhářky Beaty Rajské. Ve středu 12. února můžete přijít na křest knihy nazvané Ústřižky Beaty Rajské. Publikace této úspěšné návrhářky zaujme už svou obálkou – je sestavena z ústřižků látek. Stejně tak jsou sestaveny ústřižky a fotografie jejího života do tohoto díla. Kniha je vhodná na rychlé čtení před spaním, při cestování nebo k chvilkám odpočinku. Byla vydána v roce 2013  nakladatelstvím Mladá fronta. Křest knihy proběhne od 17 hodin v Paláci knih Luxor v Praze.

Přímo na svátek sv. Valentýna na pátek 14. února se připravili ve Valticích. V rámci cyklu scénických čtení nazvaných Listování na vás bude čekat skvělý vypravěč Zdenek Merta. Na programu bude jeho knižní novinka Pražská svatba a jiné erotické povídky. Jak prozrazuje anotace knihy, jedná se o jedenáct milostných příběhů, v nichž autor nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase naplněné touhy, často komicky a hravě. Večer v takovémto duchu vám můžeme jen a jen doporučit. Knihu Pražská svatba a jiné erotické povídky vydalo v tomto roce nakladatelství Mladá fronta.

Budeme rádi, pokud se uvedenými literárními akcemi necháte inspirovat. Další tipy naleznete v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář