Historie ožívá na stránkách knih českých i světových autorů

meč
Řadíte historické romány mezi své oblíbené žánry? Pokud jste si na otázku odpověděli kladně, máme pro vás dobrou zprávu. V našich dnešních knižních tipech vám představíme několik nejnovějších titulů, které vás určitě zaujmou!

Hned s první knihou, která se nazývá Ať zemře král, se vydáte do poloviny třináctého století. Spory mezi vzdělaným panovníkem Fridrichem II. a papežem gradují a papež vyzývá ke králově vraždě… Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub.

Ať zemře král

Autor: Antonín Polách

Počet stran: 360
Formát: 152×234
Vazba: vázaná

 

Přečtěte si více o knize  Ať zemře král
Prolistujte si také ukázku z knihy!

Slyšeli jste už o středověkém císaři, který ovládal mnoho jazyků, vydával psané zákony a sám psal knihy? Jde o Fridricha II., který chtěl řídit politiku tehdejšího světa. Právě on se stal velkým vzorem Karla IV. Nenávist mezi císařem a papežem dosáhla vrcholu a Inocenc IV. vyzval k vraždě panovníka. Právě proto přijíždí do hlavního města Sicilského království Alessandro Bardone, osobní strážce, který už chránil životy jiných vznešených osobností.

———————————————–

U 13. století se ještě zastavíme. Na jeho konci se v knize Kainovo dědictví setkáváme s dívkou, která pátrá po své minulosti. Podaří se jí zjistit, kdo vyvraždil její rodinu? A jaká tajemství skrývá tajemný rytíř? Knihu vydalo nakladatelství Brána.

Kainovo dědictví

Autor: Charlotte Lyne

Překlad: Jan Hlavička 
Počet stran: 440
Formát: 149×212
Vazba: vázaná

 

Přečtěte si více o knize Kainovo dědictví
Přečtěte si také krátkou ukázku z knihy!

Strašlivý zážitek připraví malou Amicii o domov, hrad Carisbrooke na ostrově Wight. Osamělá vyrůstá jako chlapec pod ochranou mnichů v opatství Quarr. Když mniši požádají Amicii, aby se starala o těžce raněného rytíře, do jejích snů se při pohledu na něj vkradou nové obrazy: dvojice studených očí, scény masakru a pronikavý výkřik. Neví, proč se jí rytíř zdá nebezpečný. Nechápe, proč ji při jeho odchodu opat posílá s ním, ačkoliv je cizinec už vyléčený. Začíná nebezpečná cesta Anglií, cesta za hledáním pravdy…

———————————————–

Nyní se přemístíme do století patnáctého, kde se odehrává pokračování knihy Čtvrtý králův pes. Hynek Tas se konečně dočkal svého vlastního hrádku, ale s mocechtivými Rožmberky za humny a loupeživými bandami v okolí jej klid rozhodně nečeká. Knihu Čas vlků vydalo nakladatelství MOBA.

Čas vlků

Autor: František Niedl

Počet stran: 352
Formát: 145×205
Vazba: pevná bez přebalu

 

Přečtěte si více o knize Čas vlků

Píše se rok 1417 a Hynku Tasovi z Boru se konečně podařilo krále přemluvit, aby jej propustil ze služby. Jako výsluhu dostává hrádek Vlkov na jihu Čech, vklíněný do panství odvěkých králových rivalů – Rožmberků. To, po čem Tas dlouhá léta toužil, tedy klid, se ale s mocným sousedem za zády, loupeživými tlupami, potulnými kazateli a hordami husitů nemůže dostavit. Rovněž tak jako u předešlého románu je děj plný napětí a zvratů, zrady, ale i přátelství.

———————————————–

V 17. století lazebnice Markéta okouzlila levobočka císaře Rudolfa II. Místo života v přepychu na ni ale čekal strašlivý osud – u jejího milého se naplno probouzí děsivé otcovo dědictví… Tajuplný historický román Lazebníkova dcera napsala Linda Laffertyová. Knihu vydalo nakladatelství Jota.

Lazebníkova dcera

Autor: Linda Laffertyová

Překlad: Jan Kozák
Počet stran: 416
Formát: 140×210
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Lazebníkova dcera
Prolistujte si také ukázku z knihy!

Píše se rok 1606. Císařův nemanželský syn don Julius trpí těžkou duševní chorobou, která ho nutí páchat nepopsatelné zvrhlosti. Je vykázán do Českého Krumlova, kde o něj pečuje lazebník Pichler. Mladý princ se seznámí s lazebníkovou dcerou Markétou a jeho šílenství opět propuká naplno. Získá utkvělou představu, že Markéta vystoupila z Šifrované knihy divů, později známého jako Voynichův rukopis. Princ se začíná uchylovat ke stále zoufalejším činům. Ty Markétu děsí k smrti a zároveň fascinují.

———————————————–

Než se vrátíme zpátky do přítomnosti, zastavíme se ještě v 19. století. Tehdy do úspěšného života Marie Tussaud zasáhla velká francouzská revoluce. Lidé popravení gilotinou ale znovu „ožívají“ díky jejím voskovým plastikám… Knihu Věčná sláva vydalo nakladatelství Alpress.

Věčná sláva

Autor: Moran Michelle

Počet stran: 400
Formát: 135×205
Vazba: pevná s přebalem

 

Přečtěte si více o knize Věčná sláva
Přečtěte si také ukázku z knihy!

Marie je nadšena, když její skromné muzeum navštíví královská rodina, a s radostí přijme pozvání do Versailles, kde ubíhá život v přepychu a marnivosti. Jenže v Paříži to vře. Když se gilotina stane každodenním přízrakem, Marie si zachrání život tím, že vyrábí posmrtné masky popravených přátel. Kdo z blízkých přežije?


 Historie je plná různých příběhů. Který z dnes nabízených se vám líbil nejvíce? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAť zemře král

Polách, Antonín

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizeKainovo dědictví

Lyne, Charlotte

Brána, 2013

zobrazit info o knizeČas vlků

Niedl, František

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeLazebníkova dcera

Laffertyová, Linda

Jota, 2013

zobrazit info o knizeVěčná sláva
Příběh madame Tussaud - román

Moran, Michelle

Alpress, 2013

Napsat komentář