Vyhrajte román nejen o lásce

Letmá známost-náhled
Člověk není nikdy tak úplně spokojený a má neustálé tendence hledat něco lepšího, stejně jako hrdinka knihy Letmá známost. Ta vzpomíná na svůj dávný mimomanželský románek a současně prožívá realitu, kdy oba ovdovělí konečně mohou být spolu, jenže vše už je jinak…

Kde hledat štěstí?

Pátý román Heleny Němcové vypráví opět o hledání štěstí a střetávání lidského snění s realitou. Mladá učitelka pražské základní školy Hanka odjíždí v časném létě osmašedesátého roku na školení pedagogů do Písku. Ani pomyšlení na hodného manžela a pětiletou dcerku jí nezabrání ve vášnivém románku s učitelem z Hradce Tomášem. Oba jsou sebou posedlí, vědí, že našli toho pravého. Ani jeden však není ochoten bourat své manželství, a tak se jejich vztah pozvolna vytrácí. Po více než dvaceti letech se Hanka s Tomášem, oba ovdovělí, znovu setkávají a zdá se, že nic nebrání svatbě a společnému životu v lásce…
Poutavé vyprávění o snaze začínat nový život tam, kde jsou léta utvořené pevné vazby a návyky a kde to, co bylo dosud součástí každodenního snění, naráží na nepřikrášlenou rovinu skutečnosti.

 

Letmá známost

Autor: Helena Němcová

Vydalo: nakladatelství Eroika
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87409-23-7

Přečtěte si více o knize Letmá známost, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Eroika.

Nakladatelství Eroika vydává převážně prozaická díla současných ženských autorek. Od svého založení v roce 1998 publikovalo přes sto dvacet titulů.

O autorce

Helena Němcová (nar. 1937) absolvovala katedru esejistiky na FF v Praze. V roce 1970 musela z politických důvodů odejít z místa vedoucí krajského kulturního střediska, poté pracovala dlouhá léta v dělnických profesích a jako kuchařka. Po revoluci se stala tajemnicí Městského úřadu v Praze-Zbraslavi. Dnes pracuje v jeslích.
Je autorkou řady divadelních her, povětšinou pro zbraslavské ochotníky, nedávno vyšlo i její převyprávění klasických pohádek Pokladnice pohádek (společně s Alenou Hurychovou). Román Irena je autorčinou beletristickou prvotinou.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Eroika)

Ukázka z knihy

Přitiskla jsem čelo na okno. Dole na asfaltce, po které skoro nic nejezdí, si holky namalovaly panáka a jedna z nich skáče. Taky jsme tak se sestrou kdysi skákaly: Nebe, peklo, ráj… Kolik hodin pekla je potřeba pro jedinou minutu nebe? O ráji ani nemluvím, tolik pekla, kolik je ho potřeba na ráj, bych asi neunesla. Ale i ty chvilky nebe za to stály. Za to peklo. Stály?
Na stole se válí Tomášova tužka, včera luštil křížovku. Kam se vlastně poděla? Hledám ji, jako by na tom kusu papíru záleželo. Včera luštil a dneska už není. Tomáš není, uvědomuju si a praštím pěstí do stolu. A proč mě vlastně zavezli sem, chtěla jsem přece domů! Jsi tady doma, povídal Tomáš, ale ne, nikdy jsem tady doma nebyla a ani nemohla být. Všude, na každém hrníčku, kastrolku, noži jsem cítila její otisky, její ruce. Bylo to všechno jejich, ne naše… Tolik jsem se snažila, na mou duši. Tomáš se nechtěl stěhovat ke mně do Prahy. Tenhle byt si postavili s Pavlou skoro sami – s Pavlou, s Pavlou, s
Pavlou – a ta Pavla je a byla tady pořád, v každém koutě, za oknem, všude. Mrtvá a živá: kolikrát jsem tu knížku měla v ruce, a nakonec jsem ji pochopila. Mrtvá neodchází, mám ji za zády, ona je tady doma. S Tomášovým odchodem se vrátila víc než předtím. Je jí plný byt, je ve všech koutech, nepřeje si, abych tady byla, jsem vetřelec, nechtěný host. Tomáši, proč? (strana 8 )

Vyhrajte knihu Letmá známost

Začtěte se do románu plného vzpomínek na život mladé vdané ženy, která hledala v mimomanželském vztahu nejen sama sebe, ale hlavně štěstí. V té době oba milenci prožívali silnou lásku, ale odmítli se vzdát svých jistot. Jak dopadne setkání po letech, kdy ovdovělí konečně mohou onen vztah prožít? To se dozvíte v knize Letmá známost.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Eroika vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Letmá známost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Letmá známost
probíhá od 31. ledna do 13. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Letmá známost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetmá známost

Němcová, Helena

Eroika, 2013

Vyhrajte román nejen o lásce - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. milcal52 milcal52 napsal:

    Dobrý den, dnes mi už dorazila knížka „Letmá známost“ Děkuju moc.

  2. milcal52 milcal52 napsal:

    Dobrý den, tak knížka Letmá známost nepřišla ani dnes…. včera mi přišla jen kniha Vampýrská akademie. A prosím vás, přišla vám moje platba za vydraženou knihu Duhová ulice? Děkuju.

  3. milcal52 milcal52 napsal:

    Dnes mi přišla knížka Djoker Novak Djokovič, děkuji za ni. Ale pořád mi nepřišla knížka Letmá známost, kterou jsem vyhrála 13. 2.

Napsat komentář