Vyhrajte knihu Neznámá známá Hana Vítová

Neznámá-známá-Hana-Vítová
Milovníci filmů pro pamětníky jistě znají filmovou a divadelní hvězdu Hanu Vítovou. Málokdo však zná její životní příběh a ještě méně lidí je obeznámeno s jeho pravdivou verzí. O této herečce totiž bylo napsáno mnoho mylných informací, které kniha Neznámá známá Hana Vítová vyvrací.

Hana Vítová a pravda o ní

Hana Vítová byla jednou z největších hvězd stříbrného plátna 30. a 40. let minulého století, do konce druhé světové války vytvořila více než 70 filmových a divadelních rolí. V poválečných, pro ni těžkých dobách se musela živit jinak, mimo jiné jako překladatelka. O jejím životě byla napsána spousta nepravd. Ke 100. výročí jejího narození (24. 1. 2014) vychází zásluhou Ondřeje Suchého publikace, která zasvěceně a z mnoha úhlů pohledu přibližuje život Hany Vítové takový, jaký skutečně byl.

 

Neznámá známá Hana Vítová

Autor: Ondřej Suchý

Vydalo: nakladatelství Ikar
Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-249-2343-7

Přečtěte si více o knize Neznámá známá Hana Vítová, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Ikar. Navíc si můžete přečíst ukázku.

Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky: romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Vlastní jej společnost Euromedia Group, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 

Ukázka z knihy

V době, kdy jsem Hanu Vítovou navštěvoval, už dr. Rádl nežil a v bytě, v nepříliš přátelském sousedství poslední Rádlovy manželky, zůstala až do své smrti v roce 1987. Žila skromně, zcela nenápadně a všechny své bolesti, z nichž jednou z největších byla určitě ztráta jediné dcery, si řešila sama v sobě. Alespoň tak jsem ji znal. Nikdy si nestěžovala. Chodíval jsem za ní od konce roku 1983, někdy za ní přicházela i moje žena Johana (která se za svobodna jmenovala Vítová a její pravé křestní jméno – stejně jako Hany Vítové – je Jana), a při skleničce staré myslivecké, jejího tehdy oblíbeného pití, jsem se nechával unášet do vzpomínek a příhod z dob dávných i nedávných. Občas jsem si s sebou přinesl malý kazetový magnetofon, to když jsme se domluvili, že některé zábavné historky budu pak z kazet přepisovat a otiskovat v sobotní příloze Svobodného slova, kde jsem byl v té době externím redaktorem sobotní stránky zvané Kvítko. Na těch nahrávkách je občas slyšet vzdálený hluk nějakého auta nebo tramvaje, které projížděli pod jejím oknem. To okno jsme v létě pravidelně otevírali kvůli kouři z cigaret. Přiznávám, že jsme jich tehdy během našich dlouhých sedánek svorně vykouřili opravdu nemalé množství. (str. 10–11)

 

Vyhrajte knihu Neznámá známá Hana Vítová

Jaká byla hvězda prvorepublikového divadla a filmu Hana Vítová? Od jejího narození uplynulo již 100 let, a přesto je její život stále obestřen tajemstvím. Může za to mnoho polopravd, mylných informací a pomluv, které o ní byly vypuštěny do světa. Pokud se chcete dozvědět pravdu, neváhejte a knihu Neznámá známá Hana Vítová si pořiďte. Nebo zkuste štěstí a získejte ji od nás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Ikar vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Neznámá známá Hana Vítová vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Neznámá známá Hana Vítová
probíhá od 27. ledna do 9. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Neznámá známá Hana Vítová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeznámá známá Hana Vítová

Suchý, Ondřej

Ikar, 2013

Napsat komentář