Zasoutěžte si o Nesmrtelný příběh

Nesmrtelný-příběh
Román obsahující nejen lásku a bolest, ale i pohádkové motivy zavede čtenáře do Ruska, kde hlavní postava knihy vyrůstá a žije. Jako dítě však objevila bránu ještě jinam – do říše kouzel, díky čemuž celý život stojí mezi těmito dvěma světy.

Příběh ze světa kouzel

Catherynne M. Valenteová v Nesmrtelném příběhu vychází z dobré znalosti ruských pohádkových motivů. Nejen motivicky, ale i po jazykové stránce Nesmrtelný příběh připomíná nejlepší díla magického realismu ve své nejčistší podobě (připomeňme v této souvislosti například povídkovou tvorbu Maxima Gorkého). Marija Morevna, hlavní hrdinka románu, už jako dítě objeví bránu do světa kouzel, a tím navždy určí svůj osud. Stojí tak po celý život rozkročena mezi dvěma světy – realitou Ruska první poloviny 20. století a říší Života Kostěje Nesmrtelného. Ale ať už mezi rusalkami, obry a domy spletenými z lidských vlasů a kůže, nebo s přídělovými lístky v ruinách bombardovaného Petrohradu, zakouší Marija Morevna sílu pravé lásky, bolest z osudových ztrát, chvilkovou opojnost štěstí, nesnadnou volbu mezi Dobrem a Zlem a nevyhnutelnost osudu – prožívá svůj nesmrtelný příběh.

 

Nesmrtelný příběh

Autor: Catherynne M. Valenteová

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-259-0223-3

Přečtěte si více o knize Nesmrtelný příběh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také přečíst krátkou ukázku; pro další ukázky z knihy klikněte zde.

Albatros Media a. s. je mediální společnost nabízející pod značkami devíti samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD.

 

Ukázka z knihy

Kostěj Nesmrtelný Mariji převaloval vajíčko po kůži. Cítila křupání křehké skořápky o kosti, cítila, jak jí kůži rozdírají drahokamy.
Když skončil, drsně ji zvedl a pevně ji k sobě přitiskl. Znovu ji políbil. Jeho ústa byla chladná a tentokrát se spolu nedělili o hruškové máslo ani o višně. I tak ale Marija Morevna cítila v jeho prázdném polibku sladkou chuť.
Zničehonic se sladkost vytratila a rtem jí projela bolest – Kostěj ji kousl. Pohlédla na něj s ublíženým výrazem ve tváři a zvedla ruku k ústům. Na prstech jí ulpěla krev. Přes Kostějovy rty se táhla rudá čmouha. Oči mu jiskřily a třpytily se.
„Když ti řeknu, že máš něco udělat, musíš to udělat. Nejde o to, jestli to chceš, nebo nechceš. Jde o vůli ve tvé čelisti a vajíčko na tvých zádech.“
Marija ucukla, točila se jí hlava, rty jí horce pulzovaly, kde se do ní zařízly jeho dlouhé, úzké zuby. Měla pocit, že vrávorá na špičce jehly: Jestli mu dovolím udělat mi tohle, co všechno mu ještě dovolím?
Cokoli, cokoli, cokoli.
Kostěj Nesmrtelný si ze rtů otřel zářivou červeň. Shlédl na svůj prst potřísněný Marijinou krví. S pohledem upřeným na Mariju zvedl ruku k ústům a váhavě ochutnal, jako kdyby čekal, jestli ho zastaví.
Marija Morevna zadržela dech a nevydala ze sebe ani hlásku. (strana 74)

 

Vyhrajte knihu Nesmrtelný příběh

Pohádkové motivy nemusí čtenář najít jen v knihách pro malé děti, zručný autor je totiž dokáže zakomponovat i do románu, jako se to povedlo v případě knihy Nesmrtelný příběh. Spolu s hlavní hrdinkou se můžete podívat do říše kouzel, rusalek a obrů a pozorovat kontrast mezi tímto světem a realitou, kterou zde zobrazují ruiny vybombardovaného Petrohradu. Láká vás prožít Nesmrtelný příběh? Zkuste ho u nás vyhrát!

Ve spolupráci se společností Albatros Media vám totiž přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Nesmrtelný příběh získat. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nesmrtelný příběh
probíhá od 26. ledna do 8. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Nesmrtelný příběh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmrtelný příběh

Valenteová, Catherynne M.

Plus, 2013

Napsat komentář