Zahrajte si o knihu Deset žen

Perex_deset_zen
Každá je jiná a přece mají něco společného. Nezáleží na tom, zda jsou mladé nebo staré, vysoké nebo malé, všechny ve svém životě utržily nějaké rány. A ty se mohou zahojit, jen pokud se odhodlají o nich mluvit. Právě terapeutická skupina a vztahy v ní jsou tématem knihy Deset žen.

Ukázka z knihy

Už jsou tady ty bláznivé ženské, říkají si nejspíš místní dělníci, kteří je pozorují zpoza stromů. Nataša neví, co ji baví víc, jestli pohled na rozpaky těch statných mužů s krumpáči a lopatami, nebo na ženy, které právě vystupují z obrovské dodávky. Jedna po druhé vylézají ven a rázným krokem kráčejí po hlíně posypané štěrkem – jako by potřebovaly pod nohama cítit pevnou zem.
Dost možná některou z nich napadne, že je pozorují, že se dohadují, co jsou zač, pomyslí si Nataša a vzpomene si na to, co jí se smíchem řekla Andrea minulý čtvrtek, když končily sezení. Natašo, řekni jim prosím, že jsem jen mírné neurotičky. Svěrací kazajky nenosíme!
Muži se ani nesnaží předstírat, že pracují. Bezostyšně je sledují, opření o nářadí. Každý si tu přijde na své. Kdo má rád brunetky, je na tom nejlíp. Je jich devět. Vysoké, nízké, štíhlé, oplácané, mladé i staré. Tolik žen! Trávník je čerstvě posečený, na pařezech dvou obrovitých avokádovníků leží plastové pytle napěchované trávou. Její svěží vůně se šíří zahradou až k hlavní budově školy. Nataša se zasní, připomíná jí vůni hor. Když domlouvala zapůjčení těchto prostor, ředitel ji upozornil, že v sobotu probíhá údržba zahrady. Zahrady? Pro Natašu je to spíš park. Tak ráda by znala jména všech těch stromů, poznává však jen magnolie, akácie a palisandry. Stejné rostou u její chalupy v horách, v údolí řeky Aconcaguy. Ale tady jsou přece na předměstí Santiaga. Přijde jí trochu nepatřičné, že i tady Andy zanechávají svůj otisk. (str. 11 a 12)

Deset žen

Autor: Marcela Serranová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7294-783-6

Přečtěte si více o knize Deset žen, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete přečíst ukázku z knihy, nebo náš článek o této knize.

Devět žen, každá úplně jiná. Nikdy předtím se neviděly, ale přesto si svěřují své příběhy. Nataša, jejich terapeutka, se je rozhodla sezvat dohromady, protože věří, že rány se mohou začít hojit jen tehdy, když se prolomí ledy mlčení.
Není důležité, odkud pocházejí ani z jakých jsou poměrů. Nezáleží na tom, kolik jim je let a čím se živí. Všechny na bedrech nesou tíhu strachu, samoty, promarněných tužeb a nejistoty. Někdy za to může minulost, se kterou se nelze vyrovnat, jindy přítomnost, jež nepřináší to, co by si člověk přál, nebo nejistá budoucnost, která děsí. Matky, dcery, manželky, vdovy, milenky. Hrdinky tohoto románu přijímají Natašinu výzvu, aby se pokusily pohlédnout na svůj život novýma očima.
Deset žen je znepokojující a překvapivý román, hluboce dojemný a lidský. Marcela Serranová v něm přináší odvážný a objevný pohled na mezilidské vztahy v dnešním světě.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Vyhrajte knihu Deset žen

Lidsky a vnímavě napsaný román Deset žen vás zavede do terapeutické skupiny, kde se ženy schází proto, aby překonaly svá životní traumata nejen z minulosti. Podaří se terapeutce Nataše pomoct devíti ženám a zároveň i sobě překonat rány osudu a strach z budoucnosti? Přesně to se dozvíte v této knize. A právě teď máte navíc šanci ji u nás získat!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám totiž přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou právě knihu Deset žen vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Deset žen
probíhá od 22. ledna do 4. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2x Deset žen

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeset žen

Serranová, Monika

Host, 2014

Zahrajte si o knihu Deset žen - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Už několik soutěžících přišlo v historii soutěží o výhru jen proto, že nemělo vyplněno kontaktní údaje, tj. jméno a adresu, a nevěděli jsme tedy, kam výhru poslat. Bohužel – je třeba splnit všechny podmínky soutěží.

  2. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    zúčastnil jsem se soutěže o knihu Deset žen a tipoval jsem, že bude zasláno 1251 tipů. Nicméně, nejsem si jistý, jak jsem zodpověděl na otázku. Mohu se Vás tedy zeptat, jak jsem na tuto otázku zodpověděl, protože pokud bych zodpověděl správně, mám za to, že bych měl vyhrát.
    Děkuji Petr Žurek

Napsat komentář