Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. ledna 2014

Nenechte si ujít
Na poslední lednový týden pro vás máme nabídku zajímavých literárních akcí, které proběhnou na souši i ve vodě. Nevěříte? Začtěte se do našich zajímavých tipů.

Zajímá-li vás druhá světová válka a budete-li v pondělí 20. lednaPraze, pak byste měli vědět, že zde bude představena nová kniha Ladislavy Chateau nazvaná Vlak do Výmaru. Publikace, která pojednává o situaci v literárním světě ve Francii během druhé světové války, byla vydána v říjnu 2013 v nakladatelství Host. Více o knize i její autorce si můžete přečíst na našich stránkách. S autorkou bude rozmlouvat publicista Petr Brod. Knihu si budete moci pořídit za zvýhodněnou cenu. Akce proběhne v Židovském muzeu v Praze – Oddělení pro vzdělávání a kulturu v 18 hodin.

Zajímavá literární akce, při níž budete moci udělat i něco pro své zdraví, je přichystána na úterý 21. ledna do Prahy. Na akci Literární sauna – finský literární večer začínající 18.30 zažijete představení nových a chystaných překladů ze současné finské literatury. Ukázky ze svých překladů přečtou překladatelé Vladimír Piskoř, Michal Švec a Jitka Hanušová. Budete si moci také zasoutěžit o finské knihy, ceny do soutěží věnovaly různá nakladatelství, například Argo. V zapálené debatě o finské literatuře budete moci pokračovat v sauně na Vltavě. Pořadatelé doporučují rezervovat si místo.

Ve středu 22. lednaPraze ještě zůstaneme. V Paláci knih Luxor se bude od 17 hodin křtít knižní novinka Rozhovory po konci světa. Autorem je oblíbený moderátor Martin Severa. Kniha volně navazuje na velice úspěšnou knihu rozhovorů autora se známými osobnostmi nazvanou Rozhovory na konci světa, které natočil původně pro pražskou televizi Metropol TV. Rozhovory s významnými osobnostmi probíhají vždy v domácím prostředí, kde zpovídané osoby na sebe prozradí více než jinde. Oba tituly vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Rádi bychom vás pozvali na antidepresivní večer se známým písničkářem a spisovatelem Janem Burianem. Autorský večer se bude konat ve čtvrtek 23. ledna v Lounech. Akce nazvaná Jan Burian – Ekologie duše začíná v 19 hodin v Klubovně Luna.

Pokud jste si z uvedené nabídky nevybrali, máte možnost nahlédnout do našeho Kalendáře akcí, v němž najdete mnoho dalších tipů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář