Nenechte si ujít v týdnu od 6. ledna do 12. ledna 2014

Nenechte si ujít
Začíná nový rok a s ním přichází i mnoho zajímavých literárních setkání. Před námi je první celý týden a mnozí se vrací z dovolených do práce a do škol. Najdete si čas a navštívíte některou z nabízených akcí?

Hned v pondělí 6. ledna můžete v Praze zajít na scénické čtení ze hry známého českého dramatika a scénáristy, našeho bývalého prezidenta Václava Havla, s jehož životem a tvorbou jste se mohli seznámit v našem medailonu. Herci z Divadla NaHraně si pro vás připravili nový divadelní cyklus, který zahájí hrou Audience v 19 hodin.

Krajská knihovna Karlovy Vary si pro své čtenáře připravila cyklus čtení nazvaný ČTEníčko mučeNÍČKO. První letošní setkání bude nad klasickým dílem české literatury – čeká na vás čtení ze Spalovače mrtvol Ladislava Fukse. Další ČTEníčko mučeNÍČKO vám přinese světovou klasiku, Shakespearova Hamleta, ale to až koncem ledna. Akce začíná ve středu 8. ledna na pobočce Lidická v 16:16.

Třetí pozvání je opět do Prahy, tentokrát ale do Městské knihovny do Domu čtení. I po novém roce zde budou pokračovat setkávání se současnými českými autory. První letošní akce v rámci cyklu Nová jména v české literatuře jistě potěší všechny milovníky poezie. Setkáte se totiž s Evou Košinskou, autorkou sbírky Solný sloup, a Štěpánem Hobzou a Danielem Průchou. Jejich texty vyšly například v Psím víně, časopise pro současnou poezii. Své básnické debuty oba autoři právě připravují. Akce začíná ve středu 8. ledna v 18 hodin.

Zajímá vás, jaké knihy právě vychází? Pak byste si neměli nechat ujít pravidelné akce v Knihovně Jiřího Mahena v Brně na bohunické pobočce. Všechny lednové čtvrtky se tu od 10 hodin seznámíte s knižními novinkami. První setkání začíná již ve čtvrtek 9. ledna.

Lásku ke knihám je dobré pěstovat již od dětství. V Krajské knihovně v Pardubicích v dětském oddělení pořádají pravidelná čtení pro malé i velké posluchače, tzv. čtení s babičkou. Číst se bude z knih, které dětem v knihovně nechal Ježíšek. Dále se děti seznámí s příběhem tří králů a zazpívají si novoroční koledu. Akce začíná v sobotu 11. ledna v 10 hodin.

Uvedli jsme jen krátký výběr z mnoha akcí, které se napříč naší zemí konají. Pokud jste si nevybrali, nahlédněte do našeho kalendáře akcí. A víte-li o nějaké zajímavé akci, neváhejte a podělte se s námi, stačí jen vložit pozvánku přes náš formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář