Hledá se autor bestselleru počtvrté – šance vydat knihu s Fragmentem je opět tu!

Hleda-se-autor-bestselleru
Nakladatelství Fragment vyhlásilo čtvrtý ročník úspěšné literární soutěže Hledá se autor bestselleru. Zúčastnit se může každý tvůrce, bez ohledu na věk, který dosud nikde nepublikoval.

Povídky na libovolné téma o rozsahu 10 až 25 normostran přijímá Fragment do 28. února 2014. O vítězi rozhodne mínění odborné poroty, složené z kulturních redaktorů, a čtenářů hlasujících na www.hledaseautor.cz. Nejlepších pět prvotin vyjde na jaře ve společné e-knize, jejíž výtěžek věnuje Nakladatelství Fragment Centru Paraple.

„Všechny tři uplynulé ročníky soutěže se setkaly s velikým zájmem veřejnosti, což je pro nás nesmírnou motivací a inspirací k dalšímu pokračování. Projekt Hledá se autor bestselleru je příležitostí pro každého porovnat se s ostatními a upozornit na sebe nakladatele. Finalisté navíc získají zpětnou vazbu od kulturních redaktorů i hlasujících čtenářů,“

uvedl Pavel Nýč, spolumajitel Nakladatelství Fragment.

Hlavní cenou pro pět nejlépe hodnocených autorů bude společná elektronická publikace vydaná ve Fragmentu. Vítězové poznají kompletní výrobu knihy, které budou součástí, uvnitř jednoho z největších nakladatelství v zemi. Pro mnohé účastníky soutěže jsou nejlákavější odměnou právě zkušenosti, jak knižní trh funguje, a možnost navázání další spolupráce s odborníky z nakladatelství.

Téma soutěžních povídek je absolutně libovolné, omezena je pouze délka textu v rozsahu 10 až 25 normostran. „Deadline“ pro zasílání povídek do Fragmentu je 28. února 2014 o půlnoci. Veškeré informace o soutěži včetně podrobných pravidel a přihlašovacího formuláře mají zájemci k dispozici na www.hledaseautor.cz nebo se mohou zeptat na facebookové stránce Hledá se autor bestselleru.

Po uzávěrce soutěže proběhne interní výběr v nakladatelství, který určí 15 finalistů soutěže. Ty už bude hodnotit odborná porota složená z kulturních redaktorů – Kateřiny Farné z Práva, Kláry Kubíčkové z Mladé fronty, Stanislava Šulce z E15 a Petra Viziny z České televize. Finálové povídky budou také po částech zveřejňovány na webových stránkách soutěže, kde se podrobí kritice hlasujících čtenářů. Každý návštěvník webu bude mít právě pět hlasů pro pět povídek, které by rád viděl jako vítězné ve společné e-knize.

Součet dvou žebříčků – od odborné poroty a hlasujících čtenářů – určí vítěze soutěže a pět nejlepších příběhů, jejichž autoři budou dál spolupracovat s Nakladatelstvím Fragment na vydání publikace.

„Libovolné téma povídek dává šanci mnoha takzvaným šuplíkářům a autorům, kterým nesedí časové vymezení soutěže. V tomto ohledu jsme opravdu otevření téměř všemu a sami jsme velmi zvědaví, čím originálním nás soutěžící překvapí,“

usmál se Pavel Nýč.

Doporučení:
Share

Napsat komentář