Když se detektiv stává obětí

Bez srdce
Většina detektivních příběhů, ač jsou sebemrazivější, končí happyendem a zločinci jsou nakonec kriminalisty úspěšně dopadeni. V thrilleru Bez srdce se ale role nečekaně promění a ze zkušeného detektiva se stává bezmocná oběť chladnokrevné vražedkyně…

Detektiv Archie Sheridan pronásleduje několik let krásnou sériovou vražedkyni Gretchen Lowellovou, až se nakonec z lovce promění v kořist. Gretchen ho deset dní krutě mučí, potom ho však nechá odejít a vydá se do rukou spravedlnosti. Archie ale ani potom nenachází klid, protože ho hrůzný zážitek fyzicky i psychicky silně poznamenal – stane se závislý na lécích proti bolesti, nedokáže se vrátit k někdejšímu životu a vzpomínky mu nedávají spát. Když v ulicích Portlandu začne řádit únosce mladých dívek, musí se vzchopit a znovu začít pracovat. K tomu, aby vraha zastavil, potřebuje informace od Gretchen, ale dobře ví, že ho další setkání s ní může už navždycky zničit.

V Gretchen Lowellové ztvárnila Chainová vraha neméně zrůdného než byl Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek. Její originální thriller nedovolí čtenáři vydechnout a od první až do poslední stránky ho bude udržovat v napětí.

Titul vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Bez srdce

Autor: Chelsea Cain

Překlad: Milena Pellarová
Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 146×216

Přečtěte si více o knize Bez srdce 

O autorce

Chelsea Cain se narodila v roce 1972 v USA. Studovala politické vědy na univerzitě v Kalifornii a po úspěšném dokončení absolvovala postgraduální studium žurnalistiky na univerzitě v Iowě. Od roku 2007 napsala tři knihy, román Bez srdce je první česky přeloženou knihou této autorky. Momentálně žije se svým manželem a dětmi v Portlandu.


Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. se věnuje nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci, provozuje maloobchodní síť prodejen a spolupracuje s knihovnami, školami a nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez srdce

Cainová, Chelsea

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

Napsat komentář