Vyhrát miliony nemusí být výhrou

Seznam mých přání
Už vás někdy napadlo, co byste dělali, kdyby váš los byl výherní? Přesně to se totiž stalo hlavní hrdince knihy Seznam mých přání. Její do té doby obyčejný život se může obrátit vzhůru nohama. Co si ale koupí jako první? Pomůže jí seznam přání? A co by bylo na vašem seznamu přání?

Když se přání plní

Když Jocelyne Guerbettová, majitelka galanterie v Arrasu, zjistí, že si najednou může dopřát všechno, po čem touží, začne se ptát sama sebe, jestli tím mnohem víc neztratí.

Jocelyne, řečená Jo, kdysi snila o tom, že bude módní návrhářkou, jenže nakonec prodává v galanterii. Má ráda štíhlé siluety, přitom má do postavy manekýny daleko. Čekala prince na bílém koni, ale přišel Jocelyn, rovněž řečený Jo. Mají dvě děti, o třetí přišli – a tento smutek mezi nimi vše pokazil. Jo je krutý a Jo chtěla utéct. Přesto zůstala. A pak jednoho dne vyhraje 18 547 301 eur.

Grégoire Delacourt nám před očima odvíjí bláznivý, oslnivý a silný příběh lásky a náhody, který nás přímo vyzývá k tomu, abychom se rovněž zamysleli nad seznamem svých přání.

 

 

Seznam mých přání

Autorka: Grégoire Delacourt

Přeložila: Eva Sládková
Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 152
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-871-0

Přečtěte si více o knize Seznam mých přání.

 

Ukázka z knihy

Arras. Má čtyřicet dva tisíc obyvatel, čtyři hypermarkety, jedenáct supermarketů, čtyři fastfoody, několik středověkých uliček, pamětní desku v ulici Miroir-de-Venise, která kolemjdoucím a zapomnětlivým prozrazuje, že se zde 24. července 1775 narodil Eugéne-François Vidocq. A má taky moji galanterii.

Stojím před zrcadlem, nahá a krásná, a zdá se mi, že stačí trochu zamávat rukama a vznesu se, lehká, ladní. Že se mé tělo podobá postavám z knih o umění, které byly v domě mého dětství. Je přesně taj krásné jako to jejich, bezpochyby.

Nikdy se to ale neodvážím udělat.

Hluk, který dělá Jo dole, mě vždycky překvapí. Hedvábí mého snění se přetrhne. Rychle se obléknu. Jas mé kůže skryje stín. Vím o vzácné kráse pod oblečením. Jo ji ale nikdy nevidí. (str. 12–13)

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si více.

 

Vyhrajte knihu Seznam mých přání

Zasnili jste se a vymýšlíte seznam svých přání? A je taková výhra opravdu výhrou, nebo spíše prokletím? O tom všem vypráví příběh Jo v knize Seznam mých přání, kterou můžete vyhrát v naší nové soutěži. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám totiž přinášíme možnost, díky které dva z vás mohou právě tuto knihu vyhrát. Jako obvykle si stačí u soutěžní otázky vybrat tu jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Seznam mých přání
probíhá od 20. listopadu do 3. prosince 2013.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Seznam mých přání

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSeznam mých přání

Delacourt, Grégoire

Host, 2013

Napsat komentář