Tipy na knihy českých autorů

praha-nahledovy-obrazek
Dnes za vámi přicházíme s dalšími knižními novinkami z per českých autorů. Představované určitě stojí za přečtení, přesvědčte se sami!

Prvním tipem je kniha Nebarevné vzpomínky, která vykresluje nelehká šedesátá léta dvacátého století. Martin Vopěnka tuto dobu dokázal zachytit věcně, střídmě a přesvědčivě. Knihu vydalo nakladatelství Práh.

Nebarevné vzpomínky – O rodičích a dětství, ale hlavně o 60. letech

Autor: Martin Vopěnka

Počet stran: 104
Formát: 160×160
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7252-441-9

Přečtěte si více o knize Nebarevné vzpomínky

Při svém psaní ovšem jen nezaznamenává a nepopisuje. Protože ví, že jeho dětství je již nenávratnou minulostí stále se vzdalující v čase, vidí ho též již z historické perspektivy a potřebného odstupu a je schopen hodnotit to, co ho tehdy obklopovalo a v čem žil. Pod klidným tokem jeho vyprávění lze téměř na každé stránce vycítit silné citové zaujetí – je zřejmé, že tato kniha má pro autora zvláštní význam, že většinu toho, co zaznamenává, znovu vnitřně žije. 

———————————–

Druhým tipem jsou popsána Jiřím Sequensem léta ještě před šedesátými. Kniha Hříšní lidé města brněnského, která obsahuje tři povídky, které mají kořeny ve zprávách dobového tisku, jsou příjemným počtením pro volné odpoledne. Knihu vydalo nakladatelství MOBA.

Hříšní lidé města brněnského

Autor: Jiří Sequens

Počet stran: 224
Formát: 115×180
Vazba: pevná bez přebalu
ISBN: 80-243-1160-7

Přečtěte si více o knize Hříšní lidé města brněnského

Filmový a televizní režisér Jiří Sequens se v příbězích Sólokapr (inzerátový tobogán), Pekelný stroj (plotňácko – bankéřská rošáda) a Hluboká propast (smrtelná vyděračská rošáda) zaměřil na prototypy lidiček brněnské galerky dvacátých a třicátých let – podvodníčky, zlodějíčky, překupníky, rváče, kteří skutečně existovali. Všechny tři příběhy mají své kořeny v kratičkých zprávách z dobových brněnských novin. Buďte vítáni v tenatech brněnské plotny! 

———————————–

Z Brna se v třetím našem knižním tipu přemístíme do Prahy. Bianca Bellová napsala velmi nevšední a zajímavý román dvou hlavních hrdinek Loty a Marty. Otázka ale stále zůstává: kdo je Esterházy? Knihu Celý den se nic nestane vydalo nakladatelství Host.

Celý den se nic nestane

Autor: Bianca Bellová

Počet stran: 144
Formát: 135×207
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-965-6

Přečtěte si více o knize Celý den se nic nestane a prolistujte si ukázku z knihy!

Zaujala vás tato kniha? Přečtěte si také náš článek Román plný chaosu a emocí, nebo si o knihu zahrajte v naší soutěži!

Je letní den, po bouřce, asi v Praze, možná letos nebo napřesrok. Dvě ženy, Lola a Marta, dcera a matka, nesou těžké břemeno, střídavě se navzájem podpírají a pak zase odcházejí každá svou vlastní cestou. Lole je sladkých šestnáct, ale moc sladce si nepřipadá. Marta má pocit, že až jednou přestane flirtovat, život skončí. Obě trpce postrádají toho, kdo z jejich života zmizel a stále se nevrací. Esterházy! 

———————————–

O rodilé Češce, která po padesátce najde lásku, vypovídá kniha Marty Davouze Dům v Bretani. Marta Davouzová  napsala knihu nejen o lásce a svých trampotách spojených s pobytem v cizí zemi bez znalosti jejího jazyka, ale vzpomíná také na svůj předešlý život po boku tehdejšího ředitele TV Nova Vladimíra Železného. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Dům v Bretani

Autor: Marta Davouze

Počet stran: 216
Formát: 130×200
Vazba: pevná s přebalem
Vazba: ISBN: 978-80-204-3144-8

Přečtěte si více o knize Dům v Bretani

Přečtěte si také ukázku z knihy. I tuto knihu můžete vyhrát v naší soutěži!

Žena, která po padesátce najde lásku, o níž snila od mládí, přestěhuje se do vzdáleného místa na severozápadním okraji Francie a provdá se za muže diametrálně odlišného od toho, s nímž prožila téměř čtyřicet let. Není to román, ale humorně laděné příběhy autorky, která je navzdory cize znějícímu příjmení rodilá Češka s hlubokými kořeny v bývalé vlasti.

———————————–

I čtenáři historických románů si v dnešních tipech přijdou na své. František Niedl zavedl čtenáře ve své knize Návrat mistra do období vlády Václava IV. Dokáže se platnéřský mistr Lukáš vypořádat s intrikami pražské šlechty? Knihu vydalo nakladatelství MOBA.

Návrat mistra

Autor: František Niedl

Počet stran: 304
Formát: 115×185
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-243-5534-4

Přečtěte si více o knize Návrat mistra

Pán Milána Gian Galeazzo Visconti usiluje o vévodskou korunku, kterou mu však může udělit jenom Václav IV., král český a římský. A tak se Lukáš, vážený platnéřský mistr, musí vydat do dalekých Čech, do rodné Prahy, aby pro svého pána onu vytouženou korunku získal. Dokáže se vypořádat s intrikami pražské šlechty? A odolá pokušení vrátit se k manželce a malému synkovi dřív, než splní stanovený úkol? 


 Zaujala vás některá z knih? Jaké české autory máte v oblibě? Napište nám!

  Nejen tyto, ale i další knihy si můžete vydražit v našich aukcích, nebo je vyhrát v našich soutěžích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCelý den se nic nestane

Bellová, Bianca

Host, 2013

zobrazit info o knizeDům v Bretani

Davouze, Marta

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeNávrat mistra

Niedl, František

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeHříšní lidé města brněnského

Sequens, Jiří

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeNebarevné vzpomínky
O rodičích a dětství, ale hlavně o 60. letech

Vopěnka, Martin

Práh, 2013

Napsat komentář