Les zbloudilých – druhý díl šestidílné fantasy série Oksa Pollocková

OksaII
V nakladatelství Jota vyšla novinka z ediční řady Pro děti a mládež. Druhý díl šestidílné fantasy série je konečně tady a Oksa zažívá další neuvěřitelná dobrodružství. Série slaví mimořádné úspěchy nejen ve Francii, ale i v dalších zemích.

Oksa Pollocková: Les zbloudilých

Každý už dobře ví, že Oksa Pollocková není žádná obyčejná holka. Život Vyvolené, budoucí královny Edéfie, nabírá nové nečekané obrátky. Přestože Vílí muž definitivně zatočil s úhlavním nepřítelem všech Prchlíků, Orthonem McGrawem, zdá se, že Zlo se jen tak nevzdá. Okse a jejím blízkým do života zasáhne nečekaná událost: Gusta jednoho rána zmizí! Prchlíci brzy pochopí, že to nebude jen tak. Oksa nachází v Gustově mobilním telefonu fotografii, kterou pořídil těsně předtím, než… Než ho do sebe vtáhl zakletý obraz, v němž je uvězněna Zoeina babička Vzpomněnka, která ale před nedávnem tragicky zemřela.

Celá situace se komplikuje a Prchlíci nakonec musí vytvořit skupinu, která se vydá do uřknutého obrazu, aby vysvobodila Gustu i Zoeinu babičku. A Oksa samozřejmě nezůstane doma!

Podaří se Prchlíkům projít všemi zkouškami, porazit Zloduchy a osvobodit své přátele? Rozhodně to nebude jednoduchý úkol a jejich dobrodružství se neobejde bez ztrát.

 

Oksa Pollocková, hrdinka šestidílné knižní série, je dílem dvou nadšených francouzských autorek, Anne Plichotové a Cendrine Wolfové. Jejich společnou vášní jsou knihy a imaginární svět. Cendrine Wolfová však prozrazuje, že Oksa je jistou projekcí jejích vlastních pocitů z dětství, způsobu, jakým jako malá nazírala na svět.

První vydání knihy mělo takový úspěch, že se brzy začalo šířit po celém světě. Už na začátku oficiální publikace úvodní části knihy se objevila Oksa Pollocková ve Francii mezi pěti nejprodávanějšími knihami. Pollockmánie zasáhla Evropu a rychlostí blesku se šíří i k nám!

Oksa Pollocková je úžasná šestidílná fantasy série pro děti, plná imaginace, která nabízí originální únik z běžného světa. Čtenáři ale zdaleka nemusí být jen děti… a taky nejsou! Tento krásný pohádkový svět si získá i nejednoho dospělého.

Brzy se nadšení čtenáři budou moci s novou hrdinkou Oksou setkat také na filmových plátnech.

V nakladatelství Jota vyšel i první díl knihy Oksa Pollocková: Vyvolená, a těšit se můžete i na další pokračování!

Oksa Pollocková: Vyvolená
Kniha první

Okse je třináct a připadá si jako úplně obyčejná holka, i když sní o tom, že se stane neohroženou bojovnicí nindža. Jednoho dne se však v jejím životě všechno rázem změní.

Nedlouho po uspěchaném stěhování z Paříže do Londýna objeví na svém břiše podivné znamení a navíc začíná postupně zjišťovat, že má neuvěřitelné magické schopnosti.

Svěří se s tím své babičce, výstřední Dragomíře, která ji zasvětí do příběhu rodiny Pollockovy: Dragomíra je vládkyní Edéfie, neviditelné země ukryté někde na Zemi, ze které však před mnoha lety musela uprchnout před zlými Felony. Ona i někteří další z Edéfie, takzvaní Prchlíci, žijí od té doby roztroušeni po celém světě.

A od babičky se dozvídá i to nejpodstatnější: znamení na břiše označilo Oksu za budoucí vládkyni Edéfie, učinilo ji Vyvolenou.

Všechno nasvědčuje tomu, že budoucnost Edéfie závisí právě na Okse. Ale to si uvědomují i jejich všeho schopní nepřátelé. Dokáže jim mladičká Oksa vzdorovat?

Ještě že má kolem sebe své blízké, věrného kamaráda Gustu i řadu fantastických stvoření. Splní Oksa velké přání všech Prchlíků a zachrání Edéfii před zkázou? V každém případě už nikdy nebude obyčejnou malou školačkou…

Z médií:

„Třes se, Harry Pottere! Přichází Pollockmánie.“
Le Point

„Legenda, která vyvolá tsunami v knihkupectvích.“
Le Nouvel Obs

V nakladatelství Jota již brzy vyjde i třetí díl Oksa Pollocková: Srdce dvou světů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOksa Pollocková: Vyvolená

Plichotová, Anne - Wolfová, Cendrine

Jota, 2011

zobrazit info o knizeOksa Pollocková: Les zbloudilých
Kniha druhá

Plichotová, Anne - Wolfová, Cendrine

Jota, 2011

Les zbloudilých – druhý díl šestidílné fantasy série Oksa Pollocková - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. KerolKa napsal:

    Když už mám doma první díl, tak si pak budu chtít sehnat i ten druhý :D :) Zatím jsem se ke knize nedostala, ale vypadá lákavě. Hlavně mě dostal ten obal, je vyrytý! Prostě krása! :D

Napsat komentář