Nepropadejte podzimní depresi a tvořte s dětmi

listopad13
I když sychravé podzimní počasí působí nudně, volný čas můžete trávit i zábavou. A jak už vyplývá z názvu, zaměřím se hlavně na tvořivou činnost, protože k ní podzim přímo vybízí…

Dýně je vděčným materiálem pro všechny tvořilky. Bamisku zaujal jeden nápad ze sešitku TOPP nakladatelství Anagram a pustila do tzv. brýlaté dýně. Kromě úžasného výtvoru, na kterém podílel i jeden ze synů, mě zaujalo, že v knížečce najdou všichni i praktické rady. Třeba, že před dlabáním by se dýně měla vychladit, aby se s ní lépe pracovalo, a následně by se měla nastříkat zevnitř bezbarvým lakem. Tohle jsem tedy opravdu nevěděla. :-) Jaké zkušenosti máte s tvořením z dýně vy? Máte třeba i nějaké další praktické rady k práci s tímto materiálem?

dyne1dyne2

Motiv dýně se objevil i v dalším tvoření podle knížečky z edice TOPP. Tentokrát se ale Bamiska zhostila úkolu malování na sklo. Výsledkem je úžasný řetízek, který se dá zavěsit do okna, na dveře, do prostoru… Jelikož nejsem zrovna nejtvořivější typ, přišla mi tvorba i samotné čekání na výsledek dost zdlouhavé. Nejsem asi v tomto směru dost trpělivá, což je asi chyba, pokud chci vyrobit něco působivého. A jak jste na tom vy? Zkoušeli jste už něco malovat na sklo?

Bamiska velmi ráda brouzdá po internetu a hledá nápady, ať už pro tvoření s dětmi ve školce nebo doma, pro potěchu oka. Nejradši má věci, které nepotřebují žádné nákladné pomůcky. Neskutečně šikovnou osůbkou je pro ni maminka dvojčátek Lucie Dvořáková, kterou vystopovala díky jejím krásným výrobkům. To, že o výrobcích píše knížky, byla už třešnička na dortu.

vaza_bamiska

Do rukou se bamisce dostala knížka Originální výtvarné nápady pro děti a rodiče – Veselé dekorace, zvířátka, pohádkové bytosti a hračky. A nebyla by to bamiska, aby o knize jen mluvila. I tentokrát přidala tvořivý nápad. Volba padla na hezkou vázičku. Jak se vám líbí?

Podzim může být opravdu zářivý. Přesvědčí vás o tom nuninka, se kterou si dáme dýni potřetí:-) Návod je zcela jednoduchý a pestrá dýně udělá především radost. Potěšení je přece to hlavní, co u tvoření nesmí v žádném případě chybět.

obr 10obr 19

Tvořte a hrajte!

Napady_pana_semtamtuka_perex-150x150Zábava u nás nikdy nekončí. Zkusíte si zahrát o knížky geniálních nápadů nestárnoucího pana Semtamťuka? Nebo si raději po večerech budete plést či háčkovat? Pak máme pro vás jednoduchou soutěž o čtyři tvořivé tituly z nakladatelství Metafora.

A těšit se můžete i na další soutěže, které pro vás na portálu VašeDěti.cz chystáme. Hrát se bude již od zítřka o nejnovější díl série příběhů doktora Proktora od jednoho z nejvýraznějších severských autorů současnosti a chybět nebude ani soutěž o Guinessovu knihu rekordů.

Vše výše uvedené najdete na portálu VašeDěti.cz, který je plný článků, soutěží i diskuzí, do nichž se můžete kdykoli zapojit i vy.
Tímto vás tedy zveme na návštěvu do světa, kde se (téměř) všechno točí kolem dětí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář