Co byste udělali, kdybyste vyhráli 18 milionů eur?

Delacourt_Gregoire_Seznam-mych-prani_prebal03_aufriss.indd
Tak co? Koho z nás nenapadne něco opravdu extra? Dovolená na nejexotičtějším místě, luxusní vůz, šperky? Ale je to opravdu v životě to nejdůležitější?

Když Jocelyne Guerbettová, majitelka galanterie v Arrasu, zjistí, že si najednou může dopřát všechno, po čem touží, začne se ptát sama sebe, jestli tím mnohem víc neztratí.

Jocelyne, řečená Jo, kdysi snila o tom, že bude módní návrhářkou, jenže nakonec prodává v galanterii. Má ráda štíhlé siluety, přitom má do postavy manekýny daleko. Čekala prince na bílém koni, ale přišel Jocelyn, rovněž řečený Jo. Mají dvě děti, o třetí přišli — a tento smutek mezi nimi vše pokazil. Jo je krutý a Jo chtěla utéct. Přesto zůstala. A pak jednoho dne vyhraje 18 547 301 eur.

Grégoire Delacourt nám před očima odvíjí bláznivý, oslnivý a silný příběh lásky a náhody, který nás přímo vyzývá k tomu, abychom se rovněž zamysleli nad seznamem svých přání.

 

Seznam mých přání

Autor: Grégoire Delacourt

Překlad: Eva Sládková

Vydalo: nakladatelství Host

Počet stran: 152
Formát: 140 × 207
Vazba: vázaná
Datum vydání: 10/2013
Vydání: 1.
ISBN: 978-80-7294-871-0

Přečtěte si více o knize Seznam mých přání a prolistujte si ukázku.

O autorovi

Grégoire Delacourt (nar. 1960) je rodák z Valenciennes. Je vlastníkem úspěšné reklamní agentury a podle svých slov se rozhodl, že by jednou chtěl napsat něco delšího než reklamní slogan. Vydal proto autobiografický román L’écrivain de la famille (Rodinný spisovatel, 2011), jenž byl ověnčen četnými cenami (například cenou Marcela Pagnola nebo cenou Carrefour du Premier Roman). Seznam mých přání (2012) je Delacourtovou druhou knihou, které se jen ve Francii prodalo více než 200 000 výtisků a která byla přeložena do osmnácti jazyků. V roce 2013 vydal Delacourt nový román La première chose qu’on regarde (Na první pohled) o zrození jedné lásky.

(Informace a foto: Nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSeznam mých přání

Delacourt, Grégoire

Host, 2013

Napsat komentář