Vychází šestý díl knihy Umělá inteligence

umela-inteligence
Tíhnete-li k vyspělým technologiím a zajímá-li vás, jak funguje systém umělé inteligence, je tato kniha přesně pro vás! V šestém díle se autor zabývá hlavně zpracováváním a rozpoznáváním znalostí a zase o trochu víc rozplétá komplikovanou síť světa umělé inteligence.

Šestý díl knihy Umělá inteligence je soustředěn na problematiku rozpoznávání a automatického zpracování znalostí a představuje čtenáři techniky, které hrají při řešení těchto úloh zásadní roli. Nabízí blok kapitol věnovaný ontologiím, sémantickému webu a jeho nástrojům, který je prvním uceleným česky psaným textem o této problematice. Na tuto část navazují kapitoly věnované automatizaci logického dokazování a způsobům reprezentace, získávání i využívání znalostí. Neméně zajímavé jsou i kapitoly, které rozebírají aktuální problémy zkoumané v oblasti rozpoznávání i způsoby jejich řešení.

Umělá inteligence 6

Umělá inteligence (6)Vydalo nakladatelství Academia

Autor: Vladimír Mařík a kolektiv
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 492

Přečtěte si více o knize Umělá inteligence 6.

Vladimír Mařík

Prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. je český vědec a vedoucí Katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. Působí jako vedoucí katedry kybernetiky ČVUT FEL od roku 1999, kdy tuto katedru založil a v lednu 2010 převzal pozici výkonného ředitele společnosti CertiCon, a.s. Je autorem nebo spoluautorem více než 130 časopiseckých a konferenčních článků, 13 knih, 4 amerických patentů a 3 amerických patentových žádostí. Předsedal nebo spolupředsedal více než 10 významných mezinárodních konferencí. Jeho hlavní zájmy zahrnují umělou inteligenci, multiagentní a znalostní systémy, softcomputing a aplikace plánování a rozvrhování výroby.

(Informace: wikipedie, autor fotky: Enkamm)


Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.


Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUmělá inteligence 6

Mařík, Vladimír

Academia, 2013

Napsat komentář