Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. října 2013

Nenechte si ujít
Zpestřete si sychravé podzimní dny návštěvou některé literární akce. Přinášíme vám jejich pravidelnou nabídku, stačí se jen začíst a vybrat si.

Levhartice  je název nejnovějšího románu spisovatelky Ivy Pekárkové. Tentokrát je hlavní hrdinkou asi čtyřicetiletá česká žena, které se rozpadlo průměrné manželství. Z pocitu vlastní zbytečnosti se léčí v Anglii, kde se seznamuje s muži všemožných ras a národností. Jeden z milenců si ji přivede jako „mladší manželku“ do rodiny. Její nová rodina je africká. Kniha se dotýká dnešního skutečného fenoménu: čím dál tím víc lidí se nechá okouzlit cizími kulturami a tak trochu pohrdá svou vlastní kulturou. Na křest knihy se můžete vypravit v pondělí 21. října do pražského Paláce knih Luxor. Začíná v 17 hodin a pořádá jej nakladatelství Mladá fronta.

Také v úterý 22. října zůstaneme v pražském Paláci knih Luxor. Od 17 hodin zde bude probíhat autogramiáda brankářské legendy Martina Vaniaka. Podepisovat přijde publikaci Čaroděj, která líčí jeho osobní i sportovní život. Knižní novinka je pojmenována podle brankářy přezdívky. Autogramiádu pořádá nakladatelství XYZ.

Na středu 23. října pro vás máme pozvání do Knihovny Jiřího Mahena v Brně, kde se v 18 hodin budete moci setkat s jednou z nejvýznamnějších polských básnířek, Ewou Lipskou.

Ve čtvrtek 24. října vás opět pozveme do Prahy. V literární kavárně knihkupectví Academia se bude od 17 hodin křtít kniha Emire Khidayer Taje Dubaje. Hrdinka Emma přichází do Dubaje prosadit slovensko-českou IT firmu. Čeká na vás byznys, láska a vztahy v nejkosmopolitnějším městě Blízkého východu. Knihu pokřtí Bára Štěpánová. Autorku knihy jsme vám blíže představili v reportáži z veletrhu Svět knihy.

Až do pátku 25. října se můžete přijít podívat na výstavu plakátů a knih pražského Goethe-Institutu. Na výstavě jsou k vidění aktuální německy psané knihy pro děti a mládež. Doprovodné informace na výstavě najdete česky a německy.

Více o této i ostatních zajímavých literárních akcích se dočtete, pokud nahlédnete do našeho Kalendáře akcí.

Nechte se, prosím, inspirovat…

Doporučení:
Share

Napsat komentář