Sedm povídek Dušana Kleina. Sedm hříchů pro čtenáře detektivek

uvod
Slavný režisér pro tentokrát nezůstal za kamerou, ale ukázal i svou druhou stránku. Představil knižní podobu dalších povídek, které by měly nadchnout nejen příznivce slavného „seriálu“…

Abychom se setkali s Dušanem Kleinem, nemuseli jsme v pátek 2. prosince shánět kontakty do studií, kde by natáčel nový film. Režisér přišel za svými fanoušky do Paláce knih Luxor, kde představil své Hříchy pro čtenáře detektivek. Vydalo ji nakladatelství XYZ a od této doby tak můžeme o Dušanu Kleinovi říkat, že je to píšící režisér.

Nápad na sepsání povídek ale nevznikl podle slov autora v jeho hlavě. Výzva přišla z nakladatelství. Spolupráci se nebránil, a tak se čtenáři mohou těšit na sedm povídek s pověstnými hříchy. Zda je spatříme i ve filmové podobě, zatím není jisté. Nicméně se zástupce nakladatelství XYZ vyjádřil ve smyslu, že ze strany televize již došlo k nějakému oslovení. Jaký bude ale výsledek, se musíme nechat překvapit. Stejně tak je tajemstvím, zda vyjde dalších sedm povídek, které by snad měli být v přípravě…

„Je mi ctí spolupracovat s panem Dušanem Kleinem. Stejně tak je to čest i pro nakladatelství. Knížka bude nepochybně příjemným doplněním předvánoční knižní nabídky.“

Kmotrou knihy se stala Zlata Adamovská, která v televizních povídkách ztvárnila hlavní roli barové zpěvačky.

Vzpomínala na zásadní věci z natáčení, větší pozornost ale věnovala tomu, co předcházelo.

„Režisér mě vyzval, abych hrála hlavní roli. Že se prý bude natáčet živě před kamerou. Byla jsem zaskočená, neuměla jsem si to představit. V divadle naživo hraju, ale takhle před kamerou jsem neměla představu. Ale kývla jsem na to. 

Neuvědomila jsem si, jaký to bude životní zážitek. Jedno velké dobrodružství.“

Stejně tak se paní Adamovská s úsměvem zamyslela nad možností zfilmování těchto nových, prozatím knižních povídek.

„Když se koukám na tu novou knížku a na nové příběhy, tak nevím, nevím…“

Na křtu knihy Hříchy pro čtenáře detektivek byl přítomen rovněž odborný poradce Dušana Kleina při natáčení filmových „hříchů“, Michal Dlouhý.

Společně konzultovali nejrůznější fakta okolo zločinu. Michal Dlouhý nahlas uvažoval nad tím, že všechny ty „hrůzné činy“ nejsou vymyšlené, ale jsou již i v naší společnosti.

„Je to přesně dvacet let, co jsme se s Dušanem Kleinem poznali. Byl to obrovský zážitek být při natáčení.“

Dušan Klein zavzpomínal i na „staré časy“, z dob natáčení. Připomněl veselé historky a ocenil, že v divácích na představení knihy vidí i kolegy.

„Jsem rád, že vidím v divácích mnoho svých spolupracovníků. Rád je vítám a doufám, že si i oni knížku přečtou.“

Co popřát knize Dušana Kleina víc, než citovat slova Zlaty Adamovské, která vyjadřují to nejlepší:

„Popřála bych knize hodně čtenářů, kteří ale nebudou páchat žádné hříchy.“

Hříchy pro čtenáře detektivek

Anotace
Sedm nových detektivních příběhů s hádankou, sepsané ve stejném duchu, jak je znáte z úspěšného televizního cyklu. Průvodkyní vám bude reportérka Denisa Králová, která se věnuje kriminálním kauzám a tak trochu si hraje na detektiva s kamerou a mikrofonem.
Zkuste společně s ní pátrat po pachatelích zamotaných zločinů…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHříchy pro čtenáře detektivek

Klein, Dušan

XYZ, 2011

Napsat komentář