Šílenství s 1D

1D
Máte také doma slečnu v pubertě, která miluje pět hošíčků z Velké Británie a Irska? Pokud ano, tak zbystřete pozornost. V září totiž vtrhl do kin dokonce 3D film o 1D!

Harry, Louis, Liam, Zayn a Niall, pět kluků, kteří okouzlují miliony fanynek po celém světě, ještě před pár lety nikdo neznal. Pak se ale potkali v britské verzi X Factoru a Simon Cowell (britský guru hudebního šoubyznysu) z nich sestavil skupinu, která vzbuzuje šílenství, jaké se nevidělo od dob Beatles. I moje dcera patří k jejich obdivovatelkám, a tak její pokoj lemují plakáty a do uší jí takřka neustále zní jejich líbivé písničky.

Pochopitelně musela jít na českou premiéru filmu s názvem This is us. A jaké jsou její dojmy?

„Pomocí 3D brýlí jsme se ocitly v koncertních sálech, v jejich pokojích a připadalo mi, že jsem všude s nimi. Bylo to tak skutečné, že jsme zapomněly, že jsme v kině a ne na jejich koncertě, a tak jsme zpívaly, pištěly a brečely štěstím i dojetím. Samozřejmě, že jsme se také nasmály, když jsme viděly, jaké vylomeniny vyvádí. Poznaly jsme je z takové stránky, kterou jsme dříve neznaly. Po shlédnutí tohoto filmu, který nějak rychle uběhl, jsem si uvědomila, že i oni jsou normální kluci, jen dostali neuvěřitelný talent…“

Ovšem 1D, to není jen film, písně a plakáty. Fenomén klučičí kapely ovládl i knižní trh. Ani zdaleka nemáme doma vše, co vyšlo, ale první vlaštovkou plnou barevných fotografií a dokonce i s novým, samostatně neprodejným plakátem, se stala v dceřině knihovničce ta s obligátním názvem One Direction autora Micka O´Shea, kterou v českém překladu vydalo nakladatelství CooBoo v letošním roce.

Proč si ji nenechat ujít? Opět předám slovo svojí dceři:

„Je to skvělá knížka, která obsahuje spoustu barevných fotografií, ať už jednotlivců, tak celé skupiny, z civilu i z koncertů. Má devět kapitol, z toho pět se věnuje každému z členů skupiny zvlášť.

Prvního mi představila komedianta Louise, o kterém jsem se dozvěděla, že má pečovatelské sklony, touží po vlastních dětech a vůbec by mu nevadilo mít jich 15-20, dokud by se mu nenarodil syn.

Jako dalšího mi přiblížila fakt pohledného kluka Zayna, který za svůj vzhled vděčí předkům z Pákistánu, Anglie a Irska. Než se začal plně věnovat zpěvu, zkoušel své štěstí na divadelních prknech.

Myslím, že je to pěkné, když vás někdo obdivuje, ale když jsou to holky, je to ještě lepší. Zayn

Další kapitola s názvem Kdo je tu táta? mi ukázala v novém světle Liama, který se nestydí za to, že je z One Direction nejcitlivější. Protože se narodil předčasně a měl veliké zdravotní problémy, vstoupil při školní docházce pro zlepšení kondice do týmu závodníků v přespolním běhu. Dařilo se mu natolik, že byl zapsán v seznamu náhradníků na olympijské hry 2012. Naše Irská kuráž neboli Niall se od ostatních členů 1D liší v mnoha ohledech: je jediným blonďákem v sestavě, jako jediný nemá žádné tetování, domluví se španělsky a hraje na kytaru. Přiznává, že školu miloval a líbila se mu až do chvíle, kdy ji opustil. Pouze nesnášel domácí úkoly…

Snad všechny holky – včetně mě – šílí z posledního člena, Harryho. Pokud je Liam ‚taťka‘, Louis ‚komediant‘, Zayn ‚kluk z plakátu‘ a Niall ‚roztomilý dareba‘, potom andělský Harry musí být ‚tváří One Direction‘. Právě on přišel s nápadem na název pětice, protože prý jdou ‚jedním směrem‘.

 Ve škole jsem celkem tvrdě pracoval, ale také se dobře bavil. Život je přece o rovnováze. Harry

Dále je tu něco o zákulisí X Factoru. Najdete tu i komentáře Simona Cowella, který je nejdříve dal dohromady, pak je všemožně podporoval a dodnes podporuje a plně jim věří. A není jediný! Věří jim i fanoušci a zejména fanynky po celém světě.“

Takže, máte-li doma ctitelku 1D, pak určitě neváhejte knihu svojí ratolesti pořídit, protože se v ní dozví spoustu zajímavých detailů ze života i názorů svých idolů. Bohužel pro nás rodiče to ale znamená, že nadšení pro zpívající pětici poroste a bude třeba zakoupit ještě další knihy. Například tu, která vyšla v nakladatelství Slovart s názvem One Direction – Cesta ke slávě a určitě vbrzku nebude jedinou. Ale co bychom pro své „holky“ neudělali, že?
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOne Direction

O´Shea, Mick

CooBoo, 2013

zobrazit info o knizeOne Direction
Cesta ke slávě

White, Danny

Slovart, 2013

Šílenství s 1D - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. klára napsal:

    mé kamošky mají rádi všechni kluky z kapeli a at mi napíšou

  2. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    Moc pěkná recenze! Být slečnou ve správném věku, určitě bych se po knize poohlédla :-)

Napsat komentář