Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. října 2013

Nenechte si ujít
Druhý říjnový týden vám můžeme nabídnout literární akce z různých míst naší vlasti. Vybrat si můžete z pozvánek do Hradce Králové, Vyškova, Plzně nebo Brna i Prahy. Připraveny jsou besedy, autogramiády i scénické čtení.

pondělí 7. října máme pro vás nabídku na scénické čtení LiStOVáNí do Hradce Králové. Možná jste slyšeli o knize Dobrý proti severáku,  kterou vydalo nakladatelství Host. Autorem je Daniel Glattauer. Prozradíme vám, že v něm hrdinka e-mailového románu Emmi chtěla přes internet zrušit předplatné časopisu, ale udělala překlep. Omylem poslala e-mail jednomu muži. Začal se rozvíjet milostný dialog, prostřednictvím něhož se oba víc a víc sbližovali… Kdy a kam si můžete čtení přijít přijít poslechnout? V 17 hodin do Studia Beseda v Hradci Králové.

Jste příznivci Arnošta Goldflama?  Pak si rozhodně nenechte ujít Literární čaj o páté pořádaný Klubem přátel Knihovny Karla Dvořáčka v úterý 8. října ve Vyškově. Právě tam populární český herec, dramatik, pedagog a spisovatele zavítá.

Uprostřed pracovního týdne, ve středu 9. října, máte možnost setkat se s izraelskou autorkou Šani Boianjiu, která v pražském Paláci knih Luxor představí svou knihu Věčný národ se strachy netřese.

Ve čtvrtek 10. října se přesuneme do Plzně. Od 16.30 hod v Ústřední knihovně pro děti a mládež proběhne tzv. Knihofon, což je čtení s dětmi a pro děti do mikrofonu.

pátek 11. října vás srdečně zveme na besedu Ondřeje Hejmy do OC Olympia v Brně.  Beseda a autogramiáda ke knize Americký Blues se bude konat od 17 hodin. Publikace je volným pokračováním autorovy prvotiny Fejsbuk. Dočtete se v ní romantický osobní příběh studené války i exkluzivní reportáže ze zákulisí politické, kulturní i společenské scény. Kniha vás zavede do Ameriky tak, jak ji neznáte. Titul vydalo nakladatelství Fragment a můžete si z ní přečíst i malou ukázku.

Chcete-li se podívat na další tipy, jak příjemně strávit nadcházející dny, je tady náš Kalendář akcí.

Necháte se inspirovat?

Doporučení:
Share

Napsat komentář