Oslavte s námi v říjnu Týden knihoven ve Vsetíně

SNamiVzdyAllInclusive
V říjnu „s knihovnou jen All inclusive“! To je podtitul letošního Týdne knihoven, který každoročně pořádají knihovny v celé České republice. I Masarykova veřejná knihovna Vsetín (nejen pro tento týden) pro vás připravila širokou škálu aktivit.

Dětské knihovny Luh, Rokytnice a Dolní náměstí mají především pro menší děti nachystánu bohatou nabídku her, soutěží a čtení – jak v dopoledních hodinách pro školy, tak odpoledne pro širokou veřejnost. Ve středu 2. října si můžete na tvořivé dílně v K klubu poskládat svou knihu (od 13.00 hodin).

V pátek 4. října začněte v knihovně Broučkiádu. Dětská knihovna na Dolním náměstí bude před pochodem broučků a berušek otevřena do 19.00 hodin a na náměstí bude stan s výprodejem knih.

Významnou akcí, na kterou se moc těšíme, je beseda s jednou z nejúspěšnějších současných českých spisovatelek Radkou Denemarkovou, která se uskuteční ve středu 2. října od 17.00 hodin ve společenském sále knihovny. Radka Denemarková je autorkou knih Peníze od Hitlera, Kobold a další. Úspěšně překládá, píše divadelní hry a je držitelkou několika literárních ocenění.

V Týdnu knihoven myslíme i na zdraví a pohyb. Pod hlavičkou knihovny vyrazí pan Milan Drlík i s dalšími zájemci naturistické vycházky. 1. října je cílem Maruška, 8. října vás zavede Pod Filku.

Pokračuje i vzdělávání. Na přelomu září a října začíná kurz zpracování digitální fotografie. Nově se rozjíždí i kurzy angličtinypokračuje Virtuální univerzita 3. věku.

Samozřejmostí je i tradiční nabídka knihovny – stále doplňujeme nové knihy a vybíráme zajímavou četbu, tematické kufříky na dětských i centrální půjčovně (nově Sport, Angličtina pro mírně pokročilé a Severská krimi) nebo stolní hry pro celou rodinu. Můžete využít také instruktážní hodiny, na kterých vás osobně seznámíme se službami knihovny – vždy ve středu dopoledne.

Týden knihoven probíhá za podpory Sekce veřejných knihoven SKIP a projektu Čtení pomáhá.

Více se dozvíte na stránkách Masarykovy veřejné knihy ve Vsetíně.

Doporučení:
Share

Napsat komentář