Albatros Media: Knihy se zdražovat nebudou

TZ_DPH
Největší nakladatelská skupina v ČR Albatros Media a. s. se rozhodla nezvedat v souvislosti se zvýšením DPH od 1. ledna 2012 ceny svých knih. Daň z přidané hodnoty se zvýší ve snížené sazbě, v níž jsou i knihy, z deseti na čtrnáct procent. Základní sazba zůstane na dvaceti procentech. Od ledna 2013 se pak sazba sjednotí na 17,5 %, a to bez výjimek.

„Jako lídr českého knižního trhu jsme se rozhodli vyjít vstříc svým zákazníkům i obchodním partnerům a ani přes zvýšení sazby DPH od ledna 2012 nezvýšit u žádného nakladatelství naší skupiny doporučené maloobchodní ceny knih,“ řekl Václav Kadlec, výkonný ředitel společnosti Albatros Media a. s. „Skupina Albatros Media a.s. tak nezdraží, nepřenese zvýšení sazby DPH na své zákazníky a vykompenzuje nevyhnutelné snížení vlastní marže dalším zefektivňováním svého fungování. Vzhledem k naší více než šedesátileté tradici jsme rozhodnuti udělat maximum pro další rozvoj české vzdělanosti, a protože čtení je se vzdělaností nerozlučně spjato, cítíme povinnost udržet knihy pro naše čtenáře cenově dostupné.“

Albatros Media a.s. je největší český nakladatelský dům, který v současné době zastřešuje produkci nakladatelství Albatros, Plus, Motto, XYZ, CooBoo a CPress a partnerský projekt Edice České televize a nabízí široké spektrum mediálních produktů – především knih, ale také interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD. Její tradice sahá do roku 1949, kdy vzniklo Státní nakladatelství dětské knihy, pozdější Albatros. Společnost se dynamicky rozvíjí od roku 2009. Z původního Albatrosu se oddělila nakladatelství Plus a CooBoo, akvizicemi v loňském roce přibylo velké nakladatelství odborné literatury CPress a zavedené nakladatelství Motto. V letošním roce se společnost Albatros Media a. s. stala vlastníkem nakladatelství XYZ. Současná produkce skupiny činí 1400 titulů ročně.

Vedle nakladatelské činnosti společnost provozuje pod samostatným názvem DISTRI.CZ v České republice knižní logistickou a distribuční síť, která napřímo zásobuje více než tisíc knihkupectví a knihoven. Na více než 3000 školách ČR působí již déle než 45 let Klub mladých čtenářů spravovaný společností, který vychoval již mnoho generací mladých čtenářů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář