Čtenáři pozor, začíná Týden knihoven!

SNamiVzdyAllInclusive
Pokud uvažujete o registraci do knihovny, tak právě teď nastala nejvhodnější chvíle! Dnešním dnem startuje celostátní akce Týden knihoven, a tak knihovny nabízejí novým čtenářům registraci buď za zvýhodněnou cenu, nebo dokonce zcela zdarma.

Tím však výhody Týdnu knihoven nekončí. Těšit se můžete na besedy a autorská čtení se spisovateli, literární přednášky, knižní bazary, soutěže a Maraton čtení. Zapomnětlivé čtenáře jistě potěší amnestie, díky které budou moci vrátit půjčené knihy, aniž by museli platit poplatky za prodlení.

Motto letošního, již 17. ročníku Týdnu knihoven, jenž probíhá ve dnech od 30. září do 6. října  a který pořádá Sekce veřejných knihoven SKIP, je „S námi jen all inclusive!“.  Do tohoto programu by se mělo zapojit cca 470 knihoven po celé České republice, proto neváhejte a zjistěte si, jaký program si pro vás připravila knihovna ve vašem okolí!

Pokud nevíte, jakou knihu si vypůjčit, tak využijte některý z tipů od SKIPu, jenž čtenářům v rámci Velkého říjnového společného čtení doporučuje knihy od autorů, kteří letos slaví nějaké významné výročí. Mezi tyto oslavence patří například Josef Kajetán Tyl (205. výročí), Jaroslav Vrchlický (160. výročí), Jaroslav Hašek a Franz Kafka (oba 130. výročí) nebo John Ronald Reuel TolkienOta Pavel (oba 40. výročí).

Navštivte knihovnu ve správný den, každý z nich je totiž věnován jiné cílové skupině. Například pondělí je vyhrazeno seniorům, úterý rodičům na rodičovské dovolené, středa je určena dětem a na čtvrtek si knihovny připraví zajímavý program pro handicapované.

Dne 3. října proběhne jako součást Týdne knihoven i udílení tradiční ceny Knihovna roku 2013, jež slouží k ohodnocení dlouhodobých zásluh o rozvoj knihovnictví a informačních služeb. SKIP vyhlásil také soutěž o nejlepší Městskou knihovnu roku 2013.

Více podrobností o této akci najdete na stránkách www.skipcr.cz  nebo v knihovnách po celé ČR.

(Informace čerpány z: www.skipcr.cz)

Doporučení:
Share

Napsat komentář