Jak doopravdy žili slavní beatníci?

manie (2)
Jaké byly skutečné příběhy známých beatníků, jako byli Jack Kerouac, Allen Ginsberg nebo Neal Cassady? To se dozvíte v knize Mánie, kterou vydalo nakladatelství Metafora. Zúčastněte se naší soutěže a jeden z pěti výtisků může být váš!

Životní příběhy beatniků – bouřliváků a buřičů, kteří stvořili novou uměleckou generaci

Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Bill Burroughs, Neal Cassady, Lucien Carr a další…

Kdo byli? Jak žili? Čeho si vážili? V životě i v literatuře vplétali skutečnost do fikce a fikci do skutečnosti – do reálného prožívání vlastních životů. A jak všechny ty paradoxy odráží jejich literární dílo?

Nespoutaný vzdor Kvílení, úžasné scény v románu Na cestě, zoufalství ve Feťákovi, zdrcující satiru v Nahém obědě ani vzrušení v Jeď! jednoduše nelze oddělit od toho, jak doopravdy žili.

Sex, drogy & literatura…

Podle všech měřítek šlo o bizarní skupinu – geniální i narkomanskou, intelektuální i kriminální, nevinnou i nenávistnou, láskyplnou i obscénní, duchovní i cynickou. A byli dostatečně šílení, aby působili všemožné potíže včetně těch, jež daly vzniknout rebelské literatuře a pomohly zahájit revoluci v americké kultuře.

Mánie

Autor: Ron Collins, David Skover

Vydalo nakladatelství Metafora

Počet stran: 376
Formát: 130 x 206 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7359-377-3
Vydáno v září 2013

Přečtěte si více o knize Mánie

„Beat znamená být na dně, být totálně vyřízený, ale plně přesvědčený o své vnitřní svobodě… a o tom, že ten velký, bezpečný, vypasený, chladný svět je potřeba si držet pořádně od těla.“

Herbert Gold, americký spisovatel a celoživotní kamarád Allena Ginsberga

 

Ron Collins a David Skover

Jak Ron Collins, tak i David Skover jsou vysokoškolští profesoři se zaměřením na oblast práva. Zatímco Collins vyučuje na Washingtonské univerzitě, Skover působí na Univerzitě v Seattlu. Oba autoři spolu dříve pracovali na publikacích The Death of Discourse (Smrt diskurzu) a The Trials of Lenny Bruce (Útrapy Lennyho Bruce), kniha Mánie je jejich třetím společným dílem.

 

Vyhrajte životopisný román Mánie

Zajímají vás osudy slavných spisovatelů, jež se proslavili jako tzv. beatníci? Patříte mezi fanoušky Kerouackova románu Na cestě, nebo upřednostňujete Kvílení Allena Ginsberga? V tom případě byste si neměli nechat ujít knihu Mánie, ve které se dozvíte, jaká tajemství skrývali tito oblíbení američtí autoři.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, v níž pět z vás vyhraje knihu Mánie.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o životopisnou publikaci Mánie
běží od 30. září do 13. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMánie
Životní příběhy beatniků – bouřliváků a buričů, kteří stvořili novou uměleckou generaci

Collins Ron, Skover David

Metafora, 2013

Napsat komentář