Vsetínská knihovna představila projekt V září světlušky září a vyhlásila vítěze Čtenářské ligy

MVKV
V září světlušky září – to je název akce, která se konala 25. září v Masarykově veřejné knihovně Vsetín.

Charitativní odpoledne podpořilo nevidomé a slabozraké, vsetínská knihovna se totiž letos poprvé zapojila do celorepublikové sbírky pro Světlušku.

Akci zahájil pěvecký sbor Chrobáci, který působí pod vedením Jiřiny Chromčákové v  Základní škole Huslenky. Děti zazpívaly minioperku O dvanácti měsíčkách a sklidily zasloužený potlesk. Zábavné odpoledne pokračovalo zpíváním karaoke v dětské půjčovně a v komiksovém klubu U mouchy CC se hrály stolní hry.

Celé odpoledne se knihovnou nesl přátelský duch pomoci druhým, kteří to potřebují.

Tím však nabitý program Masarykovy veřejné knihovny neskončil. Během léta vyhlásila vsetínská knihovna prázdninovou soutěž o nejlepšího čtenáře či čtenářku centrální půjčovnyČtenářskou ligu.

Do soutěže se zapojilo téměř 100 čtenářů, z nichž 57 odevzdalo platnou „čtenářskou kartičku“, do které se jim během prázdnin vepisovaly počty vypůjčených knih.

Na první zářijové odpolední besedě v knihovně bylo oceněno 10 nejlepších „čtenářů“. Ti si za celé léto v součtu vypůjčili 916 knih. Těchto deset nejlepších získalo od knihovny ceny v podobě roční registrace zdarma, knihy nebo deštníku.

Absolutní vítězka soutěže Soňa Zeťová přečetla za léto 158 knih z knihovny. Za první místo v soutěži si odnesla elektronickou čtečku knih Amazon Kindle PAPERWHITE, 6″ E-ink displej, WIFi, kterou do soutěže věnovala firma LPT System, s.r.o.

Potěšená vítězka sdělila, že je milovnicí tištěných knih, a tudíž čtečka pro ni bude velikou výzvou. Těší se, že vyzkouší něco nového a přestože doposud uznávala pouze knihy v „klasické podobě“, ráda objeví i nové technologie a věří, že jim přijde na chuť.

Více informací o akcích Masarykovy veřejné knihovny Vsetín najdete na jejích internetových stránkách.

Doporučení:
Share

Napsat komentář