Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. září 2013

Nenechte si ujít
Venku je deštivo, sychravo, zima. Podle kalendáře nás čeká první podzimní týden tohoto roku. Nechcete si ho zpříjemnit návštěvou nějaké literární akce?

Četli jste historický román Egypťan Sinuhet? Pokud ne, možná vám „něco říká“ alespoň název knihy. Jedná se o nejúspěšnější dílo finského spisovatele Mika Waltariho. Beseda věnovaná Waltariho rozsáhlé tvorbě a její úspěšnosti v Česku proběhne v úterý 24. září od 18 hodin v Ústřední knihovně v Praze. Budete se mít na co těšit, neboť pozvání přijali čeští překladatelé a zástupci nakladatelství, která u nás autorovu tvorbu vydávají.

Rádi bychom vás také pozvali v úterý 24. září do Brna. Bude se zde od 16 hodin konat křest knihy César se vrací. Autorem je nevidomý spisovatel Jiří Maršálek. Na křest budete moci přijít do Knihovny Jiřího Mahena do hudebního salónku.

Ve středu 25. září se s nabídkou přesuneme do Krajské knihovny v Karlových Varech. Koná se zde tradiční čtení, tentokrát se můžete těšit na Táňu Pačískovou, která bude číst z knihy Ladislava Fukse „Variace pro temnou strunu“. Čtení opět začíná v netradičních 18 hodin 18 minut.

Společnost Anny Pammrové v Brně pořádá ve středu 25. září setkání nad vzpomínkovou knihou Vlasty Urbánkové Utonulý mlýn. Hosty autorky budou ilustrátor Pavel Adamec a přírodovědec Jan Lacina. Akce proběhne v 17 hodin v Mahenově památníku v Brně.

Na čtvrtek 26. září je naplánován v kavárně krásný ztráty v Praze křest knihy Karla Hvížďaly nazvané Jak myslet umění. Autor doslovu Jiří Přibáň bude křtít, hrát a zpívat bude Vladimír Merta a slovem provázet se chystá Petr Fischer. Na akci, která začíná v 17 hodin, vás srdečně zve nakladatelství Mladá fronta.

Páteční večer 27. září od 17 hodin si můžete zpříjemnit akcí nazvanou Egyptský večer. Konat se bude v rámci Waltariho týdne v Ústřední knihovně v Praze. Jak je uvedeno na stránkách knihovny, egyptolog Pavel Onderka z Národního muzea – Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur pohovoří o staroegyptské literární památce. Waltariho týden je pořádán ve spolupráci se Skandinávským domem.

Nabídka na nadcházející týden je opět pestrá. Budeme rádi, když se necháte našimi tipy inspirovat. Více literárních zážitků vám nabídne náš Kalendář akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář